Oglasio se igrač Bruklina: Nisam antivakser, ali se neću vakcinisati, to je moj izbor

14.10.2021. | 10:50

Košarkaš Bruklin Netsa Kajri Irving odlučio je da ostane nevakcinisan, te je zamolio sve da poštuju njegov izbor.

Prema važećim pravilima, u Njujorku nije dopušten ulaz u halu bez dokaza o vakcinaciji, a Irving odbija da se vakciniše.

Prethodnih dana pisalo se koliko će novca košarkaš izgubiti i hoće li se ipak predomisliti. Na kraju je Irving odlučio da otkloni sve dileme, te se obratio javnosti putem društvenih mreža.

“Ako me predstavljaju kao heroja ili negativca, griješe. Nije mi to bila namjera. Radi se o izboru onoga što je najbolje za vas. Mislite da želim da izgubim novac? Da zaista želim da odustanem od svog sna da osvojim prvenstvo? Da želim da se odreknem svog posla? Da želim da sjedim kod kuće? Ne treba da se dijelimo, već da poštujemo svačiji izbor”, rekao je Irving i dodao:

“Svako ima pravo da radi ono za šta smatra da je za njega najbolje. Tužno je vidjeti kako se svijet deli zbog ove situacije. Ovo su luda vremena. Ja nisam antivakser. Radi se o onome što meni prija. Osjećam se nesigurno i to je u radu. Znam posljedice odluke koju donosim. Nisam nikoga povrijedio. Nisam počinio nikakav zločin. Uz one sam koji su ostali bez posla zbog ovog pravila. Kao i uz one koji su odlučili da se vakvinišu i koji žele da budu sigurni. Ja podržavam i poštujem svačiju odluku”.

“ Svjestan sam finansijskih posljedica koje ću trpjeti, ali realnost je takva da moram da budem vakcinisan da bih bio u Njujorku, da bih bio sa timom. A ja sam odlučio da se ne vakcinišem i molim vas sve da poštujete taj izbor. Nastavit ću da treniram, kako bih bio u formi i spreman da zaigram. Ne povlačim se. Neću odustati od ove igre zbog obavezne vakcinacije ili zbog toga što ću ostati nevakcinisan”.