Oglasio se Đoković: Moje dobre namjere predstavljene kao sebične i nezahvalne

20.01.2021. | 14:30

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković istakao je povodom kritika nakon što je tražio bolje uslove za tenisere tokom boravka u karantinu pred Otvoreno prvenstvo Australije, da su njegove dobre namjere pogrešno predstavljene kao sebične i nezahvalne i da niko od igrača nije dovodio u pitanje četrnaestodnevni karantin.

“Moje dobre namjere prema kolegama u Melburnu pogrešno su predstavljene kao sebične, teške i nezahvalne. To nije istina. Istinski mi je stalo do kolega igrača i takođe razumijem kako svijet funkcioniše – ko dobija veće i bolje i zašto je to tako”, naveo je Đoković. On je istakao da je zaradio privilegije na teži način i da mu je upravo zbog toga teško da samo posmatra, kada zna koliko je njemu značila svaka pomoć, gest i lijepa riječ kada je, kako je naveo, bio mali i nebitan u svijetu.

Đoković je objasnio da je u dopisivanju sa direktorom Australijen opena Kregom Tilijem iskoristio priliku da razgovara o potencijalnim poboljšanjima uslova za igrače koji su u potpunom karantinu. Srpski teniser naveo je u saopštenju da je sugerisao neke prijedloge igrača iz zajedničkog četa, iako je bio svjestan da su male šanse da budu prihvaćeni jer je odbijen i njegov zahtjev da bude u karantinu sa timom u Melburnu, umjesto u Adelajdu, zbog striktnih propisa Vlade.

“Pošto nisam mogao da budem s drugima u Melburnu, stavio sam se na raspolaganje da pomognem ako je potrebno. Razumijem da organizovanje međunarodnih sportskih događaja tokom pandemije predstavlja rizik i za lokalnu zajednicu i za igrače. Zbog toga se zahvaljujem Teniskoj asocijaciji Australije, Vladi Australije i građanima koji su prihvatili rizik sa nama u ime ljubavi prema igri i višestruke ekonomske koristi za zemlju”, naveo je Đoković. Đoković je ukazao da se stekao pogrešan utisak o teniserima i da su mediji predimenzionirali priču o karantinu.

“Stvari u medijima su eskalirale i postojao je generalni utisak da su igrači, uključujući i mene, nezahvalni, slabi i sebični jer se neprijatno osjećaju tokom karantina. Svi smo došli u Australiju da se takmičimo. Nemogućnost treninga i pripreme zaista nije lako”, naveo je Đoković. On je poručio da će igrači dati sve od sebe da poštuju protokole i napomenuo da se nadaju da će moći da se brinu o svom tijelu i budu spremni za mentalne i fizičke izazove kada turnir počne. Đoković je istakao da niko od igrača nije dovodio u pitanje 14 dana karantina uprkos tome šta pojedini mediji pišu.

“Željno iščekujem da igram pred publikom i da se priključim teniskom ludilu i energiji grada koji su me vodili ovdje ka mnogim pobjedama. Radujem se i tome što ću u Melburnu vidjeti kolege. Dirnule su me brojne poruke zahvalnosti i ljubavi koje sam dobio u poslednjih nekoliko dana”, naveo je Đoković. Najbolji teniser svijeta danima je u žiži javnosti u Australiji zbog loše interpretacije u medijima jer je, kako tvrde, zahtijevao od vlasti da promijene pravila u vezi sa karantinom za tenisere.

Đokovića narednih sedmica očekuju veliki izazovi, a ovim saopštenjem želi da stavi tačku na sve spekulacije. Prva na programo je egzibicija u Adelajdu 29. i 30. januara, potom ATP Kup od 1. do 5. februara, a potom i Australijan open od 8. do 21. februara.