Oglasio se Čukarički: Traži da utakmica protiv Partizana bude registrovana 3:0

12.04.2023. | 12:11

FK Čukarički oglasio se saopštenjem u vezi sa dešavanjima na utakmici sa Partizanom u utorak uveče na Banovom brdu.

Utakmica 30. kola Superlige je prekinuta u 22. minutu nakon što su navijači crno-bijelih ubacivali baklje i stolice na teren.

Meč je poslije nekoliko prekida potpuno otkazan i nastavak je pomjeren za srijedu u 18 časova.

Sa Banovog brda ističu da su prekid i nastavak suprotni važećim propisima pa insistiraju na registrovanju utakmice službenim rezultatom 3:0 u njihovu koristi.

“Sve što se dešavalo na stadionu na Banovom brdu u utorak uveče velika je sramota srpskog fudbala. Fudbalski klub Čukarički je učinio sve što je traženo da se stvore uslovi da meč poslije pražnjenja istočne tribine bude nastavljen. Stav Uprave fudbalskog kluba Čukarički je da se fudbalski propisi moraju poštovati, a da vinovnici incidenta moraju da budu sankcionisani.

Naš klub nije formalno obaviješten o odluci da bude igran nastavak meča, nismo dobili niti pismenu odluku niti bilo kakvo drugo obrazloženje o razlozima prekida, kao ni o zakazivanju utakmice u novom terminu. Takođe, glavni sudija meča nije dao znak za kraj utakmice.

Odluka o prekidu i naknadnom nastavku utakmice suprotna je važećim propisima. Jedini pravno utemeljeni ishod jučerašnjeg meča isključivo mora biti registracija utakmice službenim rezultatom u korist FK Čukarički, ekipe koja nije odbila nastavak meča.

Našem klubu je ostala nepoznanica na osnovu kojih bezbjednosnih činjenica je sudija donio odluku o otkazivanju utakmice, ili je, kao što to brojni snimci pokazuju, odluka donijeta nakon izričitog odbijanja igrača i predstavnika FK Partizan da nastave utakmicu i da napuste teren za igru. Fudbalski klub Čukarički će u toku dana dostaviti medijima zvaničnu žalbu koja će biti upućena na adresu Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije”, saopštili su iz Čukaričkog.