Oglasili se organizatori Vimbldona: Sa travom je sve u redu

30.06.2021. | 16:18

Poslije žalbi brojnih igrača o tome kako je trava ove godine na Vimbldonu jako klizava i opasna, oglasili su se i organizatori.

U zvaničnom saopštenju koje su izdali tim povodom kaže se da ništa neobično nije bilo u načinu pripreme terena u odnosu na ranije godine.

“Priprema travnatih terena je bila ista i rađena je po posebnim standardima kao proteklih godina. Svaki teren je provjeravan od strane supervizora, sudijske kancelarije i tima radnika koji održavaju terene, svi su bili zadovoljni uslovima i dali su dozvolu za igranje. Vremenski uslovi u prva dva dana su bili najvlažniji koje smo imali u skoro deset godina, što je zahtijevalo da krov na Central kortu i Terenu 1 bude zatvoren u dužem periodu”, kažu sa Vimbldona.

U saopštenju se dodaje da je ovo vrijeme kada je trava najzelenija, što rezultira dodatnom vlažnošću na nečemu što smatrajuprirodnom podlogom.

“Svakim novim mečom koji se odigra teren će postati sigurniji. Tim radnika i Institut za istraživanje travnatih terena provjeravaju čvrstinu terena svakog jutra kako bi tereni imali pravi nivo vlage i kako bi se igralo u kontinuitetu. Timovi primjenjuju posljednju tehnologiju, pripremaju se za sve vremenske promjene i reaguju na dnevnoj bazi u skladu sa uslovima. Nastavićemo da pratimo ova očitavanja i prilagođavamo plan o zaštiti trave na odgovarajući način”, zaključuje se u saopštenju Vimbldona.