Oglasila se tri Đokovićeva sponzora: Evo šta će biti sa ugovorima

18.01.2022. | 19:11

Djeluje da su za sada uticajne svjetske kompanije više na strani Đokovića i čini se da neće biti raskidanja ranije potpisanih ugovora.

Najbolji teniser svijeta godinama ima jake sponzorske ugovore sa firmama koje su prepoznatljive u čitavom svijetu, a mnogi su pomislili da će ti dogovori biti raskidani nakon dešavanja u Australiji. Novak Đoković je propustio Australijan open ove godine, postoje naznake da će isto biti i sa ostalim velikim turnirima, ali pojedine kompanije mu ne okreću leđa, prenosi Mondo.

Kako je saznao američki “Forbs”, za sada je samo jedna velika pri stavu da sa Novakom treba da popriča o ovoj situaciji. Dvije su mu dale bezuslovnu podršku u borbi koju vodi, dok ostatak sponzora najboljeg tenisera svijeta nije želio da odgovori na pitanja.

U grupi onih koji podržavaju najboljeg srpskog sportistu nalazi se jedna banka, koja čvrsto stoji iza njega.

Rajfajzen banka:

“Odluka Rajfajzen banke o saradnji donijeta je mnogo prije aktuelnog izveštavanja o Novaku Đokoviću i njegovom statusu vakcinacije protiv Covid-19, ili njegovog učešća na Australijan openu.”

Jedan od najvećih sponzora je švajcarski proizvođač satova, čije je Novak zaštitno lice kada nosi sat od 22.000 evra!

Iblo:

“Novak Đoković je svoja ličnost. Ne možemo komentarisati nijednu njegovu ličnu odluku. Hublot će nastaviti svoje partnerstvo sa svjetskim teniserom broj 1.”

Među onima koji godinama sponzorišu najboljeg tenisera svijeta je i francuski proizvođač opreme…

Lakost:

Proizvođač sportske opreme koju Novak Đoković koristi već pet godina nešto ranije je istakao da će sjesti i popričati sa najboljim teniserom svijeta. Kako su tada istakli, potrebno je da se obave razgovori o svemu što se desilo u Australiji i to će uraditi čim bude moguće.

Ostali sponzori Novaka Đokovića – a tu se ističu Asiks, Hed, Lemero, NetDžets, Pežo i Ultimejt Softver Grup, nisu odgovorili na pitanja ovog lista. Oni su upitani za stav o aktuelnoj situaciji u kojoj se nalazi najbolji teniser na svijetu, ali se za sada nisu oglasili o tome.