Oglasila se Simona Halep: Počinje najteži meč mog života

21.10.2022. | 17:07

Rumunska teniserka Simona Halep suspendovana je iz tenisa, pošto je pozitivna na testu na doping.

Kako je objašnjeno, ona je suspendovana jer joj je doping nalaz sa ovogodišnjeg US opena bio pozitivan, saopštila je Međunarodna agencija za integritet tenisa.

Kako je saopštila pomenuta agencija, Halep je dostavila uzorak koji je podijeljen na A i B uzorke, i u prvom je pronađen lijek roksadustat koji je zabranjen od strane Svjetske anti-doping agencije (WADA).

Poslije suspenzije, odmah se oglasila i teniserka:

“Danas počinje najteži meč mog života: borba za istinu. Obaviještena sam da sam testirana pozitino na supstancu koja se zove ‘Roksadustat’ u ekstremno malim količinama, što je najveći šok moje karijere. Kroz cijelu moju karijeri, ideja o varanju nikada mi nije pala na pamet, jer je to potpuno protiv mojih vrijednosti sa kojima sam vaspitana. Suočiti se sa ovakvom situacijom, osjećaj je zbunjenosti i izdaje”, navela je ona i dodala:

“Boriću se do kraja da dokažem da nikada svjesno nisam uzela nedozvoljene supstance i imam vjeru da će, prije ili kasnije, istina izaći na vidjelo. Ne radi se o titulama ili novcu. Sve je u vezi časti i ljubavnoj priči sa igrom koja se zove tenis i koja traje već 25 godina. Simona”.

Da podsjetimo,Simona Halep trenutno je deveta teniserka svijeta, a svjetski broj jedan postala je 9. oktobra 2017. godine.

U karijeri je osvojila 24 trofeja u singlu, uključujući i titule na Rolan Garosu 2018. godine i Vimbldonu godinu kasnije.

Rumunka je u karijeri od turnirskih nagrada zaradila više od 40 miliona dolara i po tom parametru je treća teniserka svih vremena.

Oznake: Simona Halep