“Odveo bih nas na Mundijal”: Legendarni Piksi govorio o tome da li će biti selektor Srbije

16.12.2020. | 10:50

Dragan Stojković Piksi, gostovao je u jutarnjem programu televizije K1 gdje je pričao o svom eventualnom angažmanu u FSS. On je bio gost na postavljanju kamena temeljca u Inđiji za japansku fabriku Tojo tajers i to je bio povod da se priča da će biti novi selektor Srbije.

“Ja sam kao gost došao, dobio sam pozive sa svih strana. Još ljetos sam obećao da ću prisustvivati jer se radi o japanskoj korporaciji. Proveo sam 13 godina u Japanu u toj predivnoj zemlji. Živjeli smo u jednom društvu koje je mnogo lijepo upoznati. Vrlo specifičan narod i može mnogo da se nauči”, rekao je Stojković.

Kako je rekao on je tu da pomogne srpskom fudbalu u bilo kom obliku.

“Propustili smo šansu da odemo na Euro, nervirao sam se. Ne možeš da vjeruješ da možeš da izgubiš od ekipe koja nije kvalitetnija od tebe. Mi kažemo da nam je tamo mjesto. Da bi otišao na veliko takmičenje moraš da pokažeš kvalitet. Mi ga imamo ali ga ne pokazujemo. To treba pitati ljude koji su u sistemu”, rekao je Piksi.

Kako je rekao osjeća podršku od ljudi koji su tu, ali treba još neke stvari da se poklope da bi bio selektor.

“Znam da bih nas odveo u Katar. Znam jer vjerujem u to i izvukao bih iz igrača maksimum, maksimuma. Ne mogu da ti neki igrači u utakmici koja je najbitnija, budu najgori. To se u poluvremenu riješi”, zaključio je Stojković.