Odustaje od Rolan Garosa!? Rodžer Federer juče igrao tri i po sata, a sada “povlači ručnu”

06.06.2021. | 16:29

Rodžer Federer osminu finala Rolan Garosa izborio je tako što je u borbi dugoj tri i pol sata savladao Dominika Kepfera.

Bio je to najduži meč za švajcarskog tenisera nakon 18 mjeseci i dvostruke operacije koljena. Međutim, poslije duela sa Nijemcem Federer je zabrinuo svoje navijače.

“Ne znam hoću li igrati u osmini finala Rolan Garosa protiv Italijana Matea Beretinija. Moram odlučiti hoću li nastaviti igrati ili ne. Je li preriskantno nastaviti igrati za koljeno i je li dobar trenutak da se odmorim? U svakom meču moram procijeniti situaciju i vidjeti u kakvom ću se stanju probuditi sutradan i kako je moje koljeno. To je možda još više istina poslije ovako dugog meča”, rekao je Rodžer.

Inače, Federer se takmičenjima vratio u martu, nakon dvije operacije desnog koljena 2020. godine, a u avgustu će navršiti 40 godina i nastup na Vimbldonu mu je prioritet. Ukoliko Švajcarac ostane na Rolan Garosu, za četvrtfinale i eventuelni duel sa Novakom Đokovićem igraće protiv 9. tenisera svijeta Matea Beretinija, piše Avaz.