Održana manifestacija “Dan fudbala”

U Banjaluci je danas održana manifestacija “Dan fudbala”, u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske, Sportskog žurnala i uz pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonja Davidović, istakla je da je od velikog značaja što se ova manifestacija tradicionalno održava.

“Zajedno se borimo za iste ciljeve – popularizaciju i omasovljenje ovog sporta. I danas je sa nama veliki broj ljudi koji se bore za afirmaciju, vrijedno rade i postižu dobro rezultate. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u budućnosti”, rekla je Davidovićeva na ovoj manifestaciji.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske, Goran Ćejić, rekao je da ovaj savez podržava sve koji postižu dobre fudbalske rezultate, unapređuju kvalitet fudbala i rade na njegovom omasovljenju.

Organizatori su proglasili najbolje pojedince i kolektive u fudbalu Srpske za 2018. godinu, te uručili specijalna priznanja i nagrade.

Igrač bijeljinskog Fudbalskog kluba “Radnik”, Damir Peco, dobitnik je nagrade “Velimir Sombolac” za najboljeg fudbalera Republike Srpske, dok je najbolji trener u 2018. godini i dobitnik nagrade “Ilija Miljuš” Darko Vojvodić iz banjalučkog Borca.

Nagrada za najboljeg fudbalskog radnika “Ilija Pantelić” pripala je predsjedniku Fudbalskog kluba “Zvijezda 09”, Borisu Stanišiću, a najbolji sudija Srpske je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Nagradu za najperspektivnijeg fudbalera “Srđan Kačar” dobio je reprezentativac Republike Srpske i BiH, igrač “Zvijezde 09” Marko Brkić.

Zlatne plakete za razvoj fudbala posthumno su uručene porodicama Milorada Barašina, Slobodana Stanivukovića i Dragoslava Šekularca.

Zlatna plaketa za velika sportska dostignuća “Miljan Miljanić” pripala je Robertu Prosinečkom, dok je nagrada za životno djelo “Dr Milan Jelić” uručena sportskom radniku iz Banjaluke Dobrivoju Sabljiću.

Manifestaciji su prisustvovali brojni gosti iz javnog, političkog i sportskog života Republike Srpske, BiH i Srbije.

 Ostavite komentar: