Održana druga etapa brdske biciklističke trke “Gran pri Banjaluka”

BANJALUKA – Najbolja biciklsitkinja BiH Lejla Tanović optimista je kada je u pitanju nastavak trke, jer tvrdi da se nije previše potrošila u uvodnim etapama.

– Mislim da imam šansu da pobijedim. Da sam imala više sreće slavila bih i u drugoj etapi, ali je jedna djevojka u finišu trke pala ispred mene, pa sam izgubila dosta vremena dok sam je zaobišla. Kako imam 348 bodova i zauzimam 98. mjesto na listi, 80 bodova koliko dobija pobjednica bi mi itekako značili – rekla je Tanovićeva.

Njemica Lia Šrivers i Italijan Đoele de Kozmo zadržali su žute majice i poslije druge etape devete brdske biciklističke trke “Gran pri Banjaluka 2019”.

Šriversova je bila najbrža i u drugoj etapi dugoj 10,75 kilometara, koje je prevezla za 31:07 minuta, a najbolja takmičarka BiH Lejla Tanović imala je 13 sekundi sporije vrijeme. Treće mjesto zauzela je Slovakinja Martina Šihtova sa 21 sekundu zaostatka za pobjednicom.

– Odlično sam se osjećala i drugog dana. Čim pomislim da ukupna pobjednica dobija 80 UCI bodova dobijem dodatnu energiju, koja će mi biti neophodna u iduća tri dana jer slijede tri najteže etape. Kako sada stvari stoje, Lejla će mi biti najveća konkurencija, jer vidim da je i ona vrlo spremna – rekla je Šriversova.

Za razliku od dama, muškarci su u prelijepom ambijentu tvrđave Kastel vozili krug više, tačno 12,9 kilometara. Mađar Andraš Parti je upisao etapnu pobjedu (31:46 minuta). Drugo mjesto baš kao i u prvoj etapi zauzeo je Federiko Ćeolin, a treće Rok Naglič sa po tri sekunde zaostatka. S obzirom da je De Kozmo bio četvrti i došao u vremenu drugoplasiranog i trećeplasiranog, sačuvao je žutu majicu.

– Iskreno, malo sam iznenađen u kakvoj sam formi. Tek se vraćam poslije dvije teške povrede, loma jedne, pa druge ruke, tako da mi svaki bod za UCI listu itekako znači. Ništa još nije gotovo, vjerujem da se svi čuvaju za subotnju kraljevsku etapu i da će ona odlučiti ukupnog pobjedika – rekao je De Kozmo.

Sutra je na programu disciplina XCO, a u subotu dugo očekivani maraton.

 

(BL PORTAL)

Ostavite komentar: