Održan žrijeb parova: Uskoro kreće Regionalna bokserska liga

09.04.2021. | 20:30

U Sarajevu je u petak održan žrijeb parova za prvo kolo Regionalne bokserske lige, koja je pokrenuta sredinom februara ove godine, a čiji će prvi mečevi biti odigrani krajem maja.

Regionalna bokserska liga okuplja klubove iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, koji su podijeljeni u dvije grupe.

U grupi “A” su Loznica (Srbija), Željezničar (BiH), Vardar (Sjeverna Makedonija) i Crnogorski sokolovi (Crna Gora), a u grupi “B” Vitezovi (Hrvatska), Crvena zvezda (Srbija), Radnik Bijeljina (BiH) i Maribor (Slovenija).

Na današnjoj ceremoniji u Sarajevu, čiji je domaćin bio predsjednik Bokserskog saveza BiH Enes Peštek, izvučeni su parovi prvog kola lige, a u grupi A sastaju se Vardar i Loznica, te Željezničar i Crnogorski sokolovi.
U grupi B snage će odmjeriti Crvena zvezda i Maribor, te zagrebački Vitezovi i Radnik iz Bijeljine.

Kako piše Anadolu Agency akmičenje će se odvijati po dvokružnom sistemu (mečevi kod kuće i u gostima), a nakon toga slijedi doigravanje četiri najbolje ekipe (po dvije prvoplasirane iz svake grupe).

Izvlačenju parova u Sarajevu prisustvovali su predstavnici bokserskih saveza svih šest zemalja čiji klubovi učestvuju u takmičenju.

Kako je ranije potvrđeno, jedan od ciljeva Regionalne bokserske lige je povratak regionalnih klubova koji imaju dugu tradiciju, a koji su iznjedrili evropske, svjetske i olimpijske prvake.

Kroz formiranje Regionalne bokserske lige cilj je doprinijeti podizanju kvaliteta klupskog boksa i promocija boksa na regionalnom nivou, prije svega kroz Grand Pri turnir, čiji će cilj biti i integrisanje postojećih turnira u sklopu jedinstvenog, zajedničkog brenda.

Mečeve Regionalne bokserske lige prenosiće TV Arena sport.