Odlične vijesti za Obradovića: Evroliga dobija novog člana sa dugogodišnjom licencom

26.04.2024. | 16:58

Uprava košarkaškog kluba Monaka hoće da kupi dugoročnu licencu Evrolige, objavio je pouzdani košaraški sajt “Basketnjuz”.

Iako se konkretni iznos, za sada, ne navodi, Monako hoće da kupi licencu kako bi se ustalio u Evroligi i počeo proces izgradnje nove dvorane, s obzirom na to da sada igraju u sali koja jedva prima 5.000 ljudi, piše Sportal.

Dakle, cilj Monaka je trajno prisustvo u Evroligi uz dugoročnu licencu, a isti cilj, kao što se već godinama priča, imaju i Partizan i Crvena zvezda.

Kako navodi Basketnjuz, projekat uključuje izgradnju nove arene u Monaku, a planirano je da bude spremna u narednim godinama. Od debija u Evroligi u sezoni 2021/22, Monako je bez dileme pokazao i dokazao da mu je mjesto u eliti.

Tri uzastopne sezone igraju u plej-ofu, što je uspjeh kojim mogu da se pohvale još samo Real Madrid, Barselona, Olimpijakos i Makabi. Prošle sezone Monako je čak stigao do Fajnal fora. Ove sezone rival u četvrtfinalu im je Fenerbahče i poslije dva meča u Monaku rezultat u seriji je 1:1.

Takođe, ekipa Saše Obradovića je zadržala prosječan neto budžet od 8.300.000 evra za plate igrača i trenera tokom ovog perioda, što ih svrstava u prvih 10 u Evroligi u smislu finansijskih ulaganja.

Oznake: Evroliga, Licenca, Monako