Odlična vijest za crno-bijele: Partizan će dobiri trogodišnju licencu za Evrokup

17.04.2021. | 14:50

Košarkaški klub Partizan dobiće trogodišnju licencu za sigurno učešće u Evrokupu, objavio je specijalizovani košarkaški portal Eurohoops!

Ova vijest dolazi samo nekoliko sati poslije inicijalne priče lista Korijere di Bolonja da će Virtus među prvima sigurno dobiti višegodišnju propusnicu za drugo po kvalitetu evropsko takmičenje. Ova vijest dolazi kao melem na ranu Paritzana jer prolazi kroz jednu od najtežih sezona u novijoj klupskoj istoriji. Crno-bijeli na kolo prije kraja ligaškog dela Jadranske lige imaju skor 12-13, a odavno su izgubili šanse da se bore za plej-of i samim tim plasman u evropska klupska takmičenja. S ovim se situacija potpuno okreće u Partizanovu korist, jer dobijanje višegodišnje licence znači da rezultat Parnog valjka iz ove sezone neće imati praktično nikakav negativan uticaj, jer će i naredne sezone igrati u Evropi.

Doduše, to sada ostavlja otvorenim pitanje legitimnosti Jadranske lige i to ko će iz regionalnog takmičenja uopšte u Evrokup, pošto sada postaje jasno da plasman na tabeli neće biti od primarne važnosti.

Eurohoops u svom tekstu navodi da će pored Virtusa i Partizana licencu dobiti još i grčki Promiteas, te Unikaha iz Malage.