Odličan meč crveno-bijelih: Zvezda “petardom” ispratila Nišlije i plasirala se u četvrtfinale Kupa

06.12.2023. | 21:52

Fudbaleri Crvene zvezde su na veoma dominantan način nastavili pohod ka odbrani trofeja Kupa Srbije.

Izabranici Baraka Bahara su po velikom snježnom nevremenu savladali niški Radnički sa 5:0, a svih pet pogodaka viđeno je u prvom poluvremenu.

Mrežu gostiju koje sa klupe predvodi Slavoljub Đorđević načeo je Nikola Knežević u 12. minutu. Dobio je Zvezdin biser odličnu loptu iz posljednje linije, lako izašao na kraj sa Vojinovićem i Lijamom, te poslao loptu iza leđa golmana gostiju.

Do novog slavlja nisu dugo čekali navijači crveno-bijelih. Igrao se 17. minut meča kada je ljubimac publike Aleksandar Katai oduzeo loptu Jamkamu na nekih 20-ak metara od gola, te još jednom pokazao o kakvoj klasi se radi. Savršenim udarcem je lobovao Dimitrijevića i izazvao aplauze malobrojne publike na Rajku Mitiću.

Nisu Nišlije ni krenule sa centra kako treba, a na semaforu je već bilo 3:0. Egezkutor je ovog puta bio Šerif Endijaj, koji koristi upornost Nikolića i dolazi do lopte, te istu šalje u dalji ugao. Sigurno je da će dodatno mu značiti na polju samopouzdanja.

Magično veče na Marakani prepuno lijepih poteza upotpunio je i Vladimir Lučić. Tekao je 25. minut igre, Kraso je odložio loptu za mladog krilnog igrača koji odličnim udarcem rješava sve dileme na današnjem meču.

Konačnih 5:0 djelo su Žan Filip Krasoa, koji se upisao sa bijele tačke. Oboren je prethodno Aleksandar Katai nakon starta Lijama, a Kraso precizno šalje loptu u jednu, a golmana u drugu stranu.

U drugom poluvremenu nije bilo promjena rezultata, te je Zvezda bez puno muke privela meč kraju i obezbjedila plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Naredni izazov izabranike Baraka Bahara očekuje za 3 dana kada će na Rajku Mitiću dočekati Mladost iz Lučana, piše Srpskainfo.