Odlazi u Italiju: Mirotić prihvatio manju ponudu od Partizanove

30.07.2023. | 17:02

Italijanski mediji pišu da je krilni centar Nikola Mirotić ugovorio saradnju sa milanskom Olimpijom. Kako prenosi portal Sportando, 32-godišnji Podgoričanin je sa timom iz “Mediolanum foruma” postigao dogovor o četvotogodišnkoj kolaboraciji.

Zanimljiv detalj u pisanju italijanskog portala “La Prealpina” jeste da je Mirotić prihvatio ponudu koja je manje od 60% onoga što mu je nudio beogradski Partizan. Ovaj medij navodi da je ponuda crno-bijelih iznosila 3,8 miliona evra.

Mirotić je do prethodne sezone bio ubjedljivo najplaćeniji košarkaš Evrope u redovima Barselone, ali je uslijed finansijskih problema katalonski gigant morao da krene u opšte restruktuiranje tima. Zbog toga je masivni Mirotićev ugovor raskinut, a dugo se spekulisalo gdje će nekadašnji NBA košarkaš nastaviti karijeru.

Mirotić je bio u pregovorima sa Partizanom, šampionom Jadrana, ali ugovor na kraju nije bio postignut. Iz redova crno-bijelih poručili su da je dogovor sa Mirotićem bio postignut, a da su razlog za nedolazak u “Štark arenu” bile prijetnje koje su košarkaš i njegova porodica dobili. Prijetnje je potvrdio i Mirotić i zvanično objavio da neće igrati u Srbiji.