Odlazak nakon neuspjeha: Martinez napustio klupu Belgije

01.12.2022. | 19:34

Roberto Martinez je napustio klupu Belgije nakon što je eliminisan u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva.

Španac (49) je imenovan 2016. godine i nakon Svetskog prvenstva mu je isticao ugovor. Belgija, koja je osvojila treće mjesto 2018. godine, došla je na turnir kao drugoplasirani tim svijeta. Ali Crveni đavoli su eliminisani nakon tužne grupne faze, u kojoj su postigli samo jedan gol.

-To je bila moja posljednja utakmica. Bila je emotivna koliko možete da zamislite. Odluka je donijeta neposredno pred Svjetsko prvenstvo. Uvijek radim na dugoročnim projektima i oni moraju biti unapred postavljeni. Od 2018. imao sam mnogo prilika da odem da bih preuzeo poslove na klupskom nivou. Uvijek sam želio da budem lojalan i da završim posao. Ne dajem ostavku, to je kraj mog ugovora. To je uvijek bio plan.

Martinez je nastavio:

„Prošlo je šest godina otkako sam stigao sa jasnom idejom da se kvalifikujem za Svjetsko prvenstvo.Bila je prava radost. Tako sam ponosan na ove igrače. Bilo je nevjerovatno, prošlo je šest godina da smo u reprezentaciji mogli da uradimo sve što želite i to me čini izuzetno ponosnim. Sviđa nam se način na koji ovaj tim igra. Vrijeme je da prihvatim da je ovo poslednja utakmica.”

Oznake: Odlazak