Odjekivalo sa tribina! Istraga nakon utakmice na kojoj su pjevane ustaške pjesme

22.10.2023. | 17:11

Zagrebačka policija sprovodi kriminalističku istragu nakon utakmice fudbalskih klubova “Gorica” – “Dinamo” na kojoj su pjevane ustaške pjesme, javili su hrvatski mediji.

Navijači zagrebačkog “Dinama” su tokom jučerašnje utakmice protiv Fudbalskog kluba “Gorica” u istoimenom mjestu pjevali ustašku koračnicu, a skandiranje je pratila i podignuta zastava sa šahovnicom i prvim bijelim poljem.

Pobjedu u ovom meču odnijeli su fudbaleri “Gorice” rezultatom 2:1, a tokom utakmice se sa tribina moglo čuti: “Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom”. Skandirali su i “Hrvatska, nezavisna država”.

“Zbog sumnje da je počinjen prekršaj, policija provodi kriminalističko istraživanje u skladu sa članom 11. Zakona o policijskim poslovima i ovlaštenjima te će na osnovu snimaka i fotografija preduzeti sve mjere i radnje radi utvrđivanja identiteta počinilaca, te sankcionisanja u skladu sa važećim zakonskim propisima”, navedno je u saopštenju zagrebačke policije.

Zagrebačka policija navodi i da su privedene ukupno četiri osobe, ali zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – dva gostujuća navijača, obojica maloljetnici, privedena su zbog posjedovanja pirotehnike, dok su još dvojica gostujućih navijača privedena zbog pijanstva.