Odgođen polumaraton u Banjaluci, trke samo virtuelne

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom organizator Trećeg Run&More Weekend festivala je donio odluku da odgodi sve planirane trke u terminu od 17. do 19.jula u Banjaluci.

Tako će ovogodišnji „RMC Banjaluka polumaraton“, trka na deset kilometara „10K“ i timska trka na 5 kilometara biti realizovane u okviru prvog virtuelnog trkačkog festivala pod nazivom „Vivia VIRTUAL Run&More Weekend“. Bambini maraton, kao i trka zadovoljstva „Color Fun Run“ biće održane u nekom budućem vremenu, kada se steknu uslovi za njihovo održavanje, navodi se u saopštenju organizatora.

Svi trkači „VIRTUAL Run&More Weekend-a“ uzeće učešće u odabranoj trci, koristeći online platformu za mjerenje vremena. Prijave su i dalje otvorene, a sve učesnike očekuje trkački paket, a po istračnoj trci i finišerska medalja.

Run&More Community tim ističe da je zaista imao maratonski neiscrpnu volju i želju da se trke Run&More Weekend festivala istrče ulicama Banjaluke.

Organizator je novu odluku donio vodeći računa o očuvanju zdravlja zajednice i sigurnosti trkača, volontera, posjetilaca i članova organizacionog tima, nakon što je u BiH, a i u zemljama regiona, ponovo povećan broj zaraženih virusom korona, te samim tim javno okupljanje, zbog nemogućnosti potpune zdravstvene zaštite za učesnike i obezbjeđivanja socijalne distance za veće grupe, označeno kao visoki rizik.

„Želimo da svi naši trkači ostanu sigurni i ostanu u formi, a istovremeno da istrče trku za koju se već dugo vremena pripremaju. Naš jedini način u ovom trenutku da im to obezbijedimo je da događaj realizujemo kroz samostalno trčanje u vidu virtuelne trke“, poručuju iz Run&More Community tima.

Ističu da je to jedini mogući način da u trkama učestvuju svi prijavljeni takmičari, bez obzira gdje se trenutno nalaze i iz koje zemlje regiona, Evrope ili svijeta je stigla njihova prijava.

Ostavite komentar: