Odbojkašice Srbije preko Bugarske do polufinala!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pobijedivši Bugarsku sa 3:0 u setovima (25:19, 25:18, 28:26).

Izabranice Zorana Terzića pružile su sigurnu i dobru igru od samog početka utakmice i tako stigle do završnih borbi za medalju.

Aktuelne evropske i svjetske šampionke do rutinske pobjede bez izgubljenog seta predvodila je sjajna Tijana Bošković sa 22 poena.

Srpkinje su u meč ušle krajnje ozbiljno i nisu ništa željele da prepuštaju slučaju. Odigrale su možda i najbolji prvi set na ovom prvenstvu, osvojivši ga sa 25:19.

Drugi set je protekao u istom odnosu snaga na terenu. Srpske odbojkašice nastavile su tamo gdje su stale u prvom periodu i ovaj set dobile još ubjedljivije – 25:19.

Srbija je i u trećem setu vodila sa po 4-5 poena razlike, tako da se činilo da će i ovaj set proći kao i prethodna dva. Međutim, Bugarke uspijevaju malo po malo da se vrate i završnicu 3. seta pretvore u pravu dramu.

U jednom trenutku su stigle i do set lopte. Ipak, Srbija uspijeva da odbije nalet Bugarske, koristi treću meč loptu i dolazi do polufinala Evropskog prvenstva.

Najbolja u pobjedničkoj ekipi bila je Tijana Bošković, koja je postigla čak 22 poena. Pratile su je Brankica Mihajlović sa 11, odnosno Stefana Veljković sa 10 postignutih poena. Interesantno, Mina Popović je svih osam poena postigla u trećem setu.

Kod Bugarske najefikasnija je bila Elica Vasileva sa 18 poena, dok su Gergana Dimitrova i Mira Todorova dodale 10, odnosno sedam poena.

Srbija će se u polufinalu, u subotu, sastati sa pobjednikom duela u kojem se sastaju Italija i Rusija.

Sva četvrtfinala:

  • 16.00 Srbija – Bugarska 3:0
  • 18.00 Italija – Rusija
  • 18.30 Turska – Holandija
  • 20.30 Poljska – Njemačka

 

Izvor:(B92)Ostavite komentar: