Odbojkašice Srbije poslije velike pobjede: Svi ovde žele zlato!

12.10.2022. | 08:06

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Danijele Santareli rekao je da je borba sa Poljskom bila sjajna, da je pobjeda važna, ali i da nije zadovoljan načinom na koji je Srbija došla do pobjede. Istakao je da su propuštene neke prilike da se sve završi brže i lakše, ali da to na kraju i nije važno.

Ono što jeste važno je meč protiv Amerike u kome je velika razlika između poraza koji ne donosi ništa i pobjede koja može da donese najveći uspjeh. Rekao je i da je umoran, gladan i željan mentalnog odmora te da se nada da će igračice spavati jer on i njegov tim neće – pred njima je posao da pripreme meč protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu.

Brankica Mihajlović i Jovana Stevanović govorile su za Sport Klub posle plasmana Srbije u polufinale Svjetskog prvenstva. Složne su u ocijeni da je meč bio izuzetno težak, ali i da će biti spremne za ono što slijedi jer svi žele zlato.

Najbolja poenterka u reprezentaciji Srbije u pobjedi nad Poljskom u četvrtfinalu Tijana Bošković poslije meča je rekla da su svi znali da neće biti lako i da sada ostaje malo vremena za pripremu za duel sa SAD, ali da je samo polufinale Svjetskog prvenstva dovoljan motiv.