Odbojkašice Srbije poslije preokreta srušile Tursku

18.06.2022. | 08:06

Odbojkašice Srbije pobijedile su u Tursku sa 3:2 (25:19, 15:25, 20:25, 25:22, 15:13) u sedmom meču Lige nacija u Braziliji.

U velikom spektaklu, podmlađena Srbija je poslije drame i velike borbe savladala starog rivala Tursku i zabilježila najvažniju pobjedu od dolaska na klupu Danijela Santarelija.

Naše su sjajno otvrile meč i potpuno dominirale u prvom setu i iskoristile kombinovanu postavu Turske za lakih 1:0.

Međutim, kada su rivalke vidjele da moraju da igraju sa najjačom postavom, uslijedio je preokret i dva ubjedljiva seta za Turkinje.

Ipak, naše djevojke se nisu predavale i dobru igru iz završnice trećeg seta prenijele su u četvrti u kojem su poslije velike borbe uspjele da dođu do izjednačenja.

U taj-brejku se dugo igralo poen za poen, sve do 7:7. Onda je poslije jedne ispucane lopte u aut, Turska napravila prvu osetniju prednost – 9:7. Ipak, Srbija je uspjela da se vrati, već na 10:10, a onda i da povede – 12:11. Možda i najvažniji poen, devetim blokom na meču, donijela je iskusna Jovana Stevanović, za 14:12. Na kraju je Bjelica realizovala drugu meč loptu, prošavši napad po paraleli za petu pobjedu u Ligi nacija, koja je burno proslavljena.

U pobjedničkom timu Sara Lozo i Ana Bjelica osvojile su po 18 poena. Srbija je dominirala u bloku (19:12), pa je dobila meč i pored nešto slabijeg napada i četiri osvojena poena manje od rivala.

U selekciji Turske, Hande Baladin je upisala 17 poena.

U narednom meču Srbija u nedjelju od 15 časova po srednjeevropskom vremenu igra protiv Brazila.