Odbojkašice Italije skinule Srbiju sa trona Evrope!

04.09.2021. | 22:00

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu od ekipe Italije rezultatom 3:1 i nije uspjela da odbrani titulu kontinentalnog šampiona, iako je dobila prvi set i imala veliku prednost u trećem.

Srpski tim je igrao sjajno, nošen hukom preko 20.000 gledalaca u „Štark areni“, ali je Italija uspjela da uzvrati.
Prvi set je Srbija dobila sa 26:24, drugi je pripao Italiji rezultatom 25:22, treći je Srbija izgubila sa 25:19 čak i poslije velike prednosti na startu, dok u četvrtom tim sa Apenina nije imao težak posao i riješio ga je sa 25:11.

Srbija nije uspjela da se po treći put uzastopno popne na najviše pobjedničko postolje, a prvakinje Evrope su reprezentativke Italije.

Ekipa selektora Zorana Terzića je „pala“ poslije 24 uzastopne pobjede na Evropskim prvenstvima i to u utakmici kada to nije trebalo da se desi.

Nije ni izgledalo tako.

Srbija je odlično igrala u prvom setu, viđena je velika borba, Terzić je od starta pružio šansu mladoj Katarini Lazović i ona je opravdala povjerenje.
Igralo se dugo poen za poen, Srbija je na kraju imala više nerava i na razliku je uspjela da stigne do prednosti.

Nastavak je donio drugačiju sliku, Italija je gotovo u svakom momentu imala po dva poena prednosti, spasavale su sve lopte rivalke Srbije, ali je srpski tim stigao do 20:19 poslije genijalnog poteza Lazovićeve.

Nažalost, uslijedilo je nekoliko grešaka, Italija je napravila seriju od 3:0, a konačno je video provjera presudila i dodijelila presudni 25. poen timu sa Apenina.

Srbija se pojavila u potpuno drugom svjetlu u trećem setu, sjajna je bila Milena Rašić, Bojana Milenković je dobro pokrivala polje, dok je Tijana Bošković pronalazila načine da razbije guste blokove Italije.

Čak 8:3 je bilo za Srbiju, međutim Italija je promijenila ritam, preokrenula na 13:12, ubrzo je stigla i do četiri poena prednosti i tu nije bilo povratka za srpski tim, piše “Sputnik”.

U četvrtom setu je bilo evidentno da Srbija više nema snage, nije bilo energije na servisu, niti načina da se prođe sa krilnih pozicija, Rašićeva je pokušavala da održi kakav-takav priključak, ali nije bilo nikakvih šansi za ulazak u peti set.

Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Boškovićeva sa 20 poena, Mina Popović je dodala 13, a Rašićeva je upisala 12.

Na drugoj strani briljantne su bile Paola Egonu i Mirijam Sila sa 29, odnosno 20 poena, Elena
Pijetrini je dodala 13, a vrijedi istaći da je ulaskom Ofelije Malinov italijanska ekipa dobila ritam koji je njoj na kraju donio titulu šampiona Evrope.