Odbojkašice BiH poražene od Portugala

03.06.2021. | 22:15

Odbojkašice BiH porazom od Portugala rezultatom 3:1 u setovima u Gradskoj areni Husejin Smajlović u Zenici završile su nastup na CEV Srebrenoj ligi, ali bez obzira na to ranije su osigurale plasman na Final Four turnir.

Ovaj susret igrao se za prvo mjesto u našoj grupi nakon što su naše i portugalske odbojkašice već osigurale prolazak na Final Four turnir.

Prvi set Portugalke su riješile u svoju korist rezultatom 25:21, no naše odbojkašice su odmah uzvratile i u drugom setu poravnale na 1:1 (25:17). U dramatičnom trećem setu bh. igračice imale su nekoliko odličnih šansi, no na kraju su više koncentracije imale gošće koje su rezultatom 25:20 došle do vodstva od 2:1 u setovima.

Ništa manje nije bilo neizvjesno ni u četvrtom setu i odbojkašice BiH zaista su dale svoj maksimum, no na kraju su Portugalke ipak slavile rezultatom 25:23 i tako došle do pobjede.

Selekcija BiH se prošlog mjeseca, takođe na turniru u Zenici, plasirala se i na Evropsko prvenstvo 2021. godine, koje će se, od 18. augusta do 4. septembra, igrati u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Dvije prvoplasirane selekcije iz ove grupe (Portugal i BiH), zajedno sa dvije prvoplasirane selekcije iz grupe A, u kojoj igraju Slovenija, Austrija, Luksemburg i Izrael, igrat će na Final Fouru za plasman u Zlatnu ligu CEV-a. Final Four će se igrati od 11. do 13. juna u Mariboru (Slovenija), pipe Klix.ba.