Odbojkaši Srbije nadigrali Španiju i nastavili niz pobjeda na EP

16.09.2019. | 23:17

Odbojkaši Srbije savladali su Španiju sa 3:1 (21:25, 25:19, 25:19, 25:20) i zabilježili i treću pobjedu u Grupi B na Evropskom prvenstvu.

Srbija je zabilježila i treću pobjedu na turniru. Španci su pružili veliki otpor. Osvojili su prvi set, iskoristivši nešto opušteniju igru naše selekcije. Držao se protivnik i u nastvku, ali su naši odbojkaši sredinom setova uspijevali da naprave razliku, a potom mirno privodili setove i meč kraju. slijedi duel protiv domaćina Belgije koji će odlučiti koja će od te dvije selekcije sa prvog mjesta u grupi u nastavak takmičenja.

Španci mnogo bolje ušli u meč. Nakon početnog „odmjeravanja” snaga zaigrali su mnogo agresivnije. Snažnim i preciznim servisima udaljili su naše blokere od mreže što im je omogućilo lakšu realizaciju. Prednost je konstantno rasla. Naši su se trgli prekasno, u finišu seta, kada su samo uspjeli da smanje razliku. Prišli su na dva razlike, 22:20, ali to je bilo sve što su uradili u prvom setu – 25:21 za protivnika.

Mnogo bolja igra naših odbojkaša u drugom setu. Uspjeli su da poremete igru protivnika. Pored sjajnog servisa proradio je i blok. Srbija je poslije ravnopravne igre uspjela sredinom seta da se odlijepi i stigne do prednosti od 20:13. Španci uspijevaju da priđu na četiri poena razlike. Ipak, naši odbijaju taj nalet protivnika i dobijaju drugi set sa 25:19.

Velika borba u trećem setu. Protivnik je pružio snažan otpor. Dugo je rezultat bio u klackalici. Naši su sredinom seta prvi put poveli sa tri poena razlike 16:13. Potom su održavali tu prednost i u finiš seta ušli pri rezultatu 21:17. Naši lako privode set kraju za konačnih 25:19.

Nastavljena je borba za svaki poen i u četvrtom setu. Španci prvi dolaze do tri poena prednosti 11:8. Uspijevamo da se vratimo u set i priđemo na poen zaostatka. Potom odbojkaši Srbije pojačavaju servis i preokreću rezultat i dolaze do prednosti od tri poena 17:14.

Nastavljaju naši sa odličnim servisima i odličnom igrom na mreži i dolaze do prednosti od četiri poena – 19:15. Odbojkaši Srbije potom rutinski privode set i meč kraju – 25:20 u četvrtom setu.

Naredni rival naše selekcije je domaćin Belgija. Susret je na programu u srijedu od 20.30.

 

Izvor:(RTS)