Od cijene se vrti u glavi: Saznajte koliko koštaju satovi koje nose poznati sportisti

07.01.2024. | 20:08

Nije strano da najbolji svjetski sportisti, zarađuju basnoslovne cifre koje ih tjeraju na luksuzan život, a koga i ne bi, da se ne lažemo?

Naravno, dobar dio kolača dobijaju, ne zbog zasluga na terenu već i kao “pokretne reklame”. Najveći svjetski brendovi se otimaju o njih i čine sve kako bi svoje najbolje proizvode na taj način predstavili javnosti.

Tako su i ručni satovi dio ove priče.

Kad god neki sportista osvoji trofej, daje izjave medijima ili se nađe u javnosti, na ruci nosi određeni sat.

Novak Đoković

Najbolji teniser svijeta od 2021. godine sarađuje sa švajcarskom kompanijom “Iblo” (Hublot).

Novak nosi nekoliko modela. Više puta je viđen sa “Bublot Big Bang Meca 10 ceramic” koji je moguće kupiti i u slobodnoj prodaji. Na zvaničnom sajtu kompanije Iblo košta 24.100 dolara.

Interesantno je da je ovo model sata koji Novak Đoković nosi od 2021, a daleko je od najskupljeg u sportu, kamoli u tenisu.

Tako je Flojd Mejveder imao sat od čak 18 miliona dolara (Jacob & Co. Billionaire Watch) koji je bio ukrašen dijamantima, dok je recimo Rafael Nadal nosio “Rišar Mil” vredan 725.000 američkih novčanica. Još skuplji posjeduje Serena Vilijams, pa je njen “Audemars Piguet Diamond Outrage” vredan 1,2 miliona dolara, prenosi “Biznis Insajder”.

Da Novak i “Iblo” pomjeraju granice potvrdili su tokom 2023. godine. Novak je na Vimbldonu nosio “Big Bnag Integral Green Ceramic”, a na američkoj turneji “Big Bang Unico Yellow Magic”.

Ovaj model proizveden je u žuto-crnoj keramici prečnika 42mm i dolazi na žuto-crnom gumenom kaišu. Pravi sportski sat koji ima funkciju hronografa pokreće mehanizam kućne radinosti oznake UNICO HUB1280, kojio radi na 4Hh i objezbeđuje rezervu od 3 dana. Vodootpornost sata je 100m. “Hublot Big Bang Yellow Magic” je limitiran na 250 primjeraka po cijeni od oko 26.000 evra.

Za predstojeći Australijan open Novak se odlučio za verziju “Big Bang Unico Red Magic”. Ovaj 42mm veliki sat napravljen je od crvene keramike sa skeleton ciferom i hronograf funkcijom koju pokreće HUB1280 Unico mehanizam sa rezervom od 3 dana!

Kristijano Ronaldo

Kristijano Ronaldo je prije godinu dana potpisao najveći ugovor u istoriji fudbala.

Prelaskom u saudijski Al Nasr jedan od najboljih igrača svih vremena za dvije godine će zaraditi nevjerovatnih 400 miliona evra, što je ubijedljivo najveća zarada u istoriji.

Ronaldo je prilikom potpisivanja istorijskog ugovora pokazao da na ruci sija poseban sat. Nosio je “Rolex Xosmograph Daytona Arabic” model sata koji posjeduju samo rijetki srećnici.

Ova “zvijer” izrađena je od platine i na sebi ima posebne dijamante.

Sat se ekskluzivno prodaje u odabranim radnjama na Bliskom istoku i jedan je od najređih “Daytona Platinium” satova koji su ikada napravljeni.

Tržišna vrijednost ovog sata ide i do 450.000 dolara.

Naravno, to je prava sitnica za Ronalda koji od ugovora u Saudijskoj Arabiji ovu sumu zaradi za manje od 24 sata.

Lionel Mesi

Najbolji fudbaler na svijetu, poput Novaka Đokovića, ostaje vjeran mišljenju da su Švajcarci najbolje sajdžije.

Radi se o satu brenda “Patek Philippe” koji košta 120.000 evra. Mesi se odlučio za Nautilusov hronograf 5980R-001 u roze zlatu na gumenim kaišem zelenkaste boje. Vrlo neobična kombinacija priznaćete.

Karlos Alkaraz

Španski teniser Karlos Alkaraz nosi jedan od najskupljih satova u svijetu sporta.

Karlos je na ruku stavio luskuzni Roleks čija je vrijednost na tržištu oko 120.000 evra!

Riječ je o modelu “Dejtona 116518LN”, koji ima narukvicu izrađenu od specijalnih materijala otpornih na toplotu, ali i izuzetno lijepe detalje na samom časovniku. Krase ga zlatna i crna boja, izgleda predivno i u potpunosti pristaje jednom od najtaletnovanijih sportista svijeta, prenosi Kurir sport

Oznake: Cijene, Satovi, Sportisti