Od avgusta bili iza brave! Grci pustili iz zatvora još 16 navijača Dinama

20.12.2023. | 16:36

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da je iz grčkih zatvora na slobodu pušteno još 16 navijača fudbalskog kluba Dinamo iz Zagreba.

Time je ukupno oslobođen 91 hrvatski državljanin.

“Prema informacijama koje je primila ambasada Hrvatske u Atini, na slobodu je pušteno još 16 hrvatskih državljana, što čini ukupni broj od 91 hrvatskog državljana puštenog na slobodu”, navodi se u saopštenju, prenijela je “Hina”.

Pripadnici navijačke grupe Bed Blu Bojs su od avgusta bili raspoređeni u 14 zatvora širom Grčke zbog učešća u tuči sa navijačima AEK-a u kojoj je poginuo navijač atinskog kluba.

Kao i ostalima i ovoj grupi je ponuđena i iskorišćena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku, a ministarstvo je navelo da je ponuđena i mogućnost plaćanja kaucije uz kasniji povrat radi ubrzavanja procedura, ali ta ponuda nije iskorištena jer je kaucija uplaćena putem advokata navijača.

Svi uhapšeni navijači su ispitani na sudu, a prema pisanju grčkih medija, bilo je podnijeto 95 zahtjeva za puštanje na slobodu.

Vlada će putem ambasade u Atini i dalje pomagati hrvatskim državaljanima i održavati komunikaciju na svim nivoima sa grčkim odgovarajućim tijelima, dodaje se u saopštenju, prenosi “b92”.

Oznake: Dinamo, Navijači, Zatvor