Očekuje veliki meč protiv Rubljova! Džumhur: Publika u Banjaluci vodila me do pobjede

20.04.2023. | 17:02

Damir Džumhur, jedini predstavnik BiH među osam najboljih na Srpska openu kazao je da ga je publika u Banjaluci vodila do pobjede protiv Gaskea, a da protiv Rubljova očekuje veliki meč.

“Ova pobjeda je jako dobra, ali će protiv Rubljova biti meč u kome ću vidjeti gdje sam. Nikada se ne treba predavati ali svakako da igram protiv čovjeka koji je vjerovatno u najboljoj formi na šljaci”, rekao je Džumhur.

Po pitanju meča, Džumhur ističe da je prvi set išao kako je planirao, ali da je od drugog seta Gaske znao da mora da krene najbolje što može.

“Uspio je to iskoristiti i već krajem drugog seta sam se mentalno i fizički koncentrisao na treći set. Naravno, u trećem setu sam uspio da se vratim, prije svega u smislu brejka, a onda u taj brejku sam bio dobar ali i zahvaljujući publici je bilo sjajno”, naglasio je Džumhur.

Kada je u pitanju Rubljov, on je dodao da će to za njega biti veliki meč.

“Naravno da će to biti sjajan meč, to su veliki mečevi čak i kad se izgubi. To je sjajno iskustvo. Trudiću se da uživam”, rekao je.

Upitan koliko će mu značiti podrška na centralnom terenu, Džumhur se našalio da će pitati Đorđa Đokovića da ga stavi da igra taj meč na Grandstandu.

“To mi je srećan teren”, naveo je Džumhur.

Novinari su željeli da znaju i da li može da uporedi situaciju kada je u pitanju tenis u BiH, a nakon što je Novak Đoković juče rekao da je zabrinut za srpski tenis.

“Kada bi se Jugoslavija sastavila opet, mislim da bi bili zemlja sa najviše kvalitetnih i vanresijskih igrača, a u smislu koliko se ulaže u sport. Jednostavno mora se ulagati, mora se raditi na talentima i svemu”, zaključio je Džumhur, pišu Nezavisne.