Preokret u slučaju ubiljenog navijača u Grčkoj: Glavni osumnjičeni pušten na slobodu, nije ni bio u Atini?

22.08.2023. | 20:21

Prije dvije nedjelje desila se nesreća u Grčkoj kada je Mihalis Kacuris, navijač AEK, izboden na smrt u tuči domaćih i huligana Dinama iz Zagreba. Proces je u toku, a posljednja informacija govori da je čovjek koji je glasio za glavnog osumnjičenog pušten na slobodu.

Ujednom momentu su grčki portali objavili da ubica nije Hrvat, već navijač Panatinaikosa, kluba koji je u bratskim odnosima sa Dinamom.

Ipak, sada se sve promijenilo i suđenjem je utvrđeno da Grk uopšte nije ni bio u Atini tog kobnog dana, te je pušten na slobodu. On se tog ponedjeljka nalazio u Kefaloniji, a ne u glavnom gradu, i zato je oslobođen optužbi.

Pritom, istražitelj i tužilac se nisu složili da li pomenutom navijaču treba da se ograniči kretanje, jer jedan smatra da za tim nema nikakvih potreba kada je utvrđena nevinost, dok je drugi drugačijeg mišljenja – navodi se.

Još uvek nije rasvijetljen slučaj i sve veći pritisak javnosti je da se pronađe ubica Kacurisa, te su se nadležni organi i vrh dve države, Grčke i Hrvatske, uključio u ovaj slučaj, piše Telegraf.

Oznake: Dinamo, Navijači