Obradović u Zvezdi: Ne bojim se iskušenja

Saša Obradović je doputovao u Beograd i ove srijede je zvanično predstavljen kao novi trener Crvene zvezde.


– Svjestan sam očekivanja ne bojim se iskušenja. Spreman sam da iznesem sve što nosi ovaj klub. Nisam samo defanzivni trener bitno je igrati u oba pravca. Treba napraviti što bolju ekipu, što kompetativniju za težak raspored koji nosi Evroliga, ABA liga i domaći šampionat. Imam obećanje da će klub to podržati, naš cilj je da predstavljamo klub i Srbiju na najbolji mogući način – rekao je Obradović na promociji.

Rekao je da je više puta postojao kontakt sa Zvezdom:

– Želja je postojala već neko vrijeme. Pričao sam sa Nebojšom više puta, sada su se stvorili uslovi. Mislim da je to najbolji trenutak za mene kao trenera, a nadam se i za Zvezdu – dodao je Obradović.

Govorio je i o detaljima odlaska iz Monaka.
– Nije to bio otkup, to je bio dogovor. Imao sam veliku podršku od njih, shvatili su da je ovo pravi trenutak da mi se ovo dogodi. Nisam htio da ostavim ljude koji su mi dosta značili i kao ljudi i profesionalci u mom odrastanju – rekao je o Monaku.

Dodatako se i pojačanja.

– Rano je pričati o tome, razgovaramo o tome kakve su mogućnosti svih igrača. Na osnovu toga ćemo se voditi, rano je da odgovorim na to pitanje. Očekujem da ćemo imati najbolji mogući tim koji treba da predstavlja Zvezdu u najboljem svjetlu – istakao je Saša.

Kako je rekao postoji obostrano poštovanje, ljubav, pripadnost između njega i kluba.

– Mogu da očekujem dobar prijem. Srećan sam zbog toga, pokazao sam to i te godine. Moj glavni fokus treba da bude na terenu, tako ću i da se nosim sve ovo vrijeme. Nadam se će biti malo poraza, tako ću se ponašati cijele godine. Nositi Zvezdine boje nikada nije bilo lako, to znam i očekujem da se nosim s tim na najbolji mogući način. Očekivanja su uvijek bila velika gdje god da sam radio. Ima i profesionalni i emotivni značaj jer postoji armija navijača koji očekuju od mene – zaključio je Obradović, prenosi sport.blic.

Izvor: Srpskainfo

Ostavite komentar: