Obradović pred Žalgiris: Da se spremimo za njihovu odbranu

27.10.2022. | 13:06

Košarkaši beogradskog Partizana u četvrtak od 20.30 u „Štark areni“ dočekuju litvanski Žalgiris u okviru petog kola Evrolige. U susret toj utakmici za medije su govorili trener crno-bijelih Željko Obradović i krilni centar Zek Ledej i obojica su istakli veliki kvalitet gostiju.

Prethodne nedjelje tim iz Kaunasa je zabilježio pobjede protiv Virtusa i Barselone, dok su crno-bijeli savladali Virtus i izgubili od Armanija.

Trener Obradović je istakao najveće kvalitete ekipe koju vodi Kazis Makvitis.

„Žalgiris dolazi u Arenu i nadamo se da ćemo imati atmosferu kakvu smo imali u prve dvije utakmice. Svima nama je izuzetno drago da tako bude. Kada smo uradili analizu posljednje dve utakmice Žalgirisa, videli smo da se radi o timu koji igra veoma agresivno prije svega u odbrani. Iz te odbrane žele da trče i potom imaju dosta toga postavljeno u tranziciji. To su prve stvari koje moramo da pripremimo, njihova odbrana i kontranapad. Poslije toga dolazi ono u čemu su najbolji u Evroligi, a to je skok u napadu. U ovom trenutku su najbolji. Dve utakmice koje smo skautirali pokazuju da na negativnom rezultatu umiju da reaguju na pravi način. To se vidjelo protiv Virtusa. Ova utakmica iziskuje maksimalnu koncentraciju, pripremu i da probamo još jednom da odigramo na nivou na kom smo bili u posljednjim utakmicama“, izjavio je pred utakmicu trener Partizana Željko Obradović.

O meču je govorio i Zek Ledej, koji je u sezoni 2019/2020. nosio dres tima iz Kaunasa, prenosi Sportklub.

„Biće veom teška utakmica. Fizički zahtjevna. Poznajem Žalgiris jako dobro. Oni igraju sa mnogo ponosa, veoma borbeno i to je ono glavno u vezi sa ovom utakmicom. Igramo jedan po jedan napad, jednu po jednu utakmciu i rastemo kao tim. Nastavljamo da učimo na greškama i napredujemo“, kazao je Ledej.