Obradović poručio: Iz dubine duše sam protiv rata, žao mi je ruskih klubova

22.03.2022. | 21:39

Košarkaši Partizana u 16. kolu grupe A Evrokupa pobjedili su Šlonsk u Vroclavu rezultatom 93:71 i gotovo sigurno obezbjedili najmanje drugo mjesto pred plej-of.

Crno-bijeli poslije brisanja učinka Lokomotive iz Krasnodara imaju skor 11-4, a zahvaljujući trijumfu Lietkabelisa protiv Andore – 88:75 ovjerili su drugu poziciju i do polufinala će imati prednost domaćeg terena. Šlonsk je osmi sa skorom 3-11.

“Znali smo da nas očekuje težak posao, znali smo da moramo da budemo na visokom nivou, a svima nam je u glavama bila prva utakmica, u kojom smo teškom mukom stigli do pobjede”, naglasio je Željko Obradović, pa nastavio:

“Prvo poluvrijeme je bilo ključno za epilog meča. Ušli smo u meč onako kako je trebalo i kako smo se dogovorili. Odbrana je bila na željenom nivou, stizali smo do lakih poena iz tranzicije, kontrolisali smo dešavanja u reketu, pronalazili otvorene pozicije za šut. U nastavku je bilo oscilacija, ali smo kontrolisali dešavanja na parketu i zasluženo stigli do pobjede. Odmah se okrećemo iskušenjima koja slijede, jer ulazimo u samu završnicu”.

Na pitanje zašto u timu nije bilo Kuruca i kako gleda na odluku da ruski klubovi budu izbačeni iz Evrolige i Evrokupa, Obradović je rekao:

“Kuruc nije bio u sastavu tima, jer je to bila moja odluka. Žao mi je ruskih klubova, smatram da politiku i sport ne treba mješati, smatram da sportisti ne treba da trpe posljedice političkih odluka. Sport je nešto što povezuje ljude i treba ga njegovati. Iz dubine duše sam protiv rata, iz dubine duše žalim za svakom ljudskom žrtvom i nadam se da će ratni sukobi uskoro prestati”, naglasio je Željko Obradović, pa nastavio:

“Ne razmišljamo o tome ko će nam biti rival u plej-ofu Evrokupa. Idemo od utakmice do utakmice, a za nas je svaki meč finale”.

Partizan se odmah okreće obavezama koje slijede. Prvo u nizu je duel sa ekipom Cedevita Olimpije u Ljubljani, zatim protiv Mornara u Beogradu, a naredni meč u Evrokupu, igra protiv Trenta u Italiji.