Obradović na startu priprema: Svi će imati šansu da igraju

22.08.2022. | 17:26

Igrači Partizana imali su prvi trening uoči starta nove sezone, a trener Željko Obradović na okupu je imao najveći broj igrača.

Na okupljanju su se pojavili Danilo Anđušić, Dante Egzum, Džejms Naneli, Kevin Panter, Matijas Lesor, Balša Koprivica, Uroš Trifunović, Alen Smailagić, Mihajlo Petrović, Marko Vukčević, Tristan Vukčević, Nikola Radovanović i Đorđije Jovanović.

Nedostajali su povrijeđeni Aleksa Avramović i Slovenac Gregor Glas, kao i Izraelac Madar i Grk Papatetru, koji imaju obaveze prema nacionalnim selekcijama.

Partizan se ove godine poslije duge pauze vratio u Evroligu i to je ono što je najviše obradovalo navijače “crno-bijelih”. Obradović je na početku govorio o ciljevima za narednu sezonu.

“Primarni cilj je da vidimo kako izgleda tim. Da imamo uz nas navijače i da u svakoj utakmici damo maksimum. Nemamo ništa više u planu. Vidjećemo u kakvom su stanju igrači koje smo doveli. Došli su oni za koje smatramo da mogu da nam pomognu da izgledamo kao ekipa i da budemo konkurentni i u Evroligi i u ABA ligi”, poručio je Obradović.

Veliki broj stranaca mogao bi da gurne u drugi plan mlade igrače iz Srbije. Obradović ne misli da je to slučaj.

“Svi će imati šanse da igraju. Isključivo gledam moj tim i moj klub. Ko je dobar i posvećen, i on će da izbori svoje mjesto. Nebitno da li je Srbin, Letonac i Amerikanac. Sve od njih zavisi. Nikada niko nikome ne može da smeta ko želi da igra dobru košarku”, zaključio je Obradović.