Objavljen snimak kada grom udara golmana

06.07.2020. | 19:01

Ivan Zaborovski, mladi šesnaestogodišnji golman ruskog kluba Znamja Truda doživio je da ga pogodi grom na treningu za vikend.

Zaborovski je krenuo da šutne loptu sa 16, 17 metara i u tom trenutku ga je udario grom, ali je srećom preživio.

Njegovi saigrači su se najprije uplašili zbog treska, zatim su potrčali ka Ivanu nasred terena, a hitna pomoć je stigla za osam minuta.

Mladi igrač je prebačen u bolnicu gdje je, poslije zastoja u disanju i borbe za život, uveden u vještačku komu i stanje mu je stabilizovano.

Srce mu radi normalno, a ljekari iz bolnice Orehovo-Zujevo šalju ohrabrujuće signale jer je EKG normalan uprkos ozbiljnim opekotinama. Dan kasnije, Ivan nije životno ugrožen.

Mogućnost da čovjeka pogodi grom je veoma mala, ali da sve bude još bizarnije, iz kluba javljaju da je vrijeme bilo lijepo i da nije bilo oblaka.

“Kontaktirao sam njegovog oca, reaguje na priču, dinamika oporavka je pozitivna i vjerovatno će igrati. Da vidimo šta će reći magnetna rezonanca i EEG. Situacija je za sada pod kontrolom ministra zdravlja za ovaj regio”, naveo je Igor Majorov iz Znamja Truda, prenosi “Radiosarajevo.ba“.