Objavljen konačan spisak: Zoran Terzić odredio 14 odbojkašica za OI

14.07.2021. | 14:03

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić saopštio je konačan spisak od 14 odbojšaica koje će otputovati na završne pripreme za OI.

Srpski tim će se do 22. jula spremati u Hofuu, a onda je predviđen ulazak u Olimpijsko selo. Naš tim brani srebro iz Rija 2016. godine, a od tada su odbojkašice dva puta bile šampionke Evrope i aktuelne su svjetske šampionke.

Zlatne srpske djevojke odigraće prvi meč u A grupi protiv Dominikanske Republike u nedjelju, 25. jula od 7.20 časova po našem vremenu.

Srbija će u 2. kolu, u utorak, 27. jula, igrati protiv Japana (7.20), a u 3. kolu, u četvrtak, 29. jula, protiv Kenije (7.20). Seniorke Srbije će u 4. kolu, u subotu, 31. jula, igrati protiv Brazila (9.25), a u posljednjem, 5. kolu, u ponedeljak, 2. avgusta protiv Koreje od 2.00 časa po našem vremenu.

U B grupi će igrati Kina, SAD, Rusija, Italija, Argentina i Turska, a plasman u četvrtfinale izboriće po 4 selekcije iz obje grupe.

Evo kompletnog spiska: Maja Ognjenović I Slađana Mirković (Tehničari), Tijana Bošković i Ana Bjelica (Korektori), Silvija Popović (Libero), Milena Rašić, Mina Popović, Maja Aleksić i Jovana Kocić (Blokeri), Brankica Mihajlović, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Jelena Blagojević, Katarina Lazović (Primači).