Obistinile se “glasine”: Siniša Mihajlović od danas i zvanično počasni građanin Bolonje

27.07.2020. | 18:35
Ono što je najavljeno u decembru, sada je dobilo i svoju zvaničnu potvrdu – Siniša Mihajlović je izabran za počasnog građanina Bolonje!

Trener kluba iz istoimenog grada, koji se već godinu dana bori sa leukemijom, nije izabran jednoglasno, ali jeste velikom većinom glasova. Čak 26 odbornika je reklo “da”, dok je troje bilo protiv.

Među tih troje odbornika nalazi se i Amelija Fraskaloli koja se još prije glasanja, zalagala da Mihajlović ne dobije ovu “titulu” zbog njegovih ranijih političkih statova i veza sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i ultrasima Crvene zvezde.

“Mora se pamtiti i priča o njegovom životu. Postoji njegova prošlost koja je povezana sa genocidom u Jugoslaviji i to se ne može zaboraviti. Takođe, ova titula bi se mogla dodijeliti svim pacijentima koji dolaze u Bolonju da se liječe od raka, svi su oni heroji poput Siniše”, rekla je Fraskalonijeva.

Ipak, većina odbornika je bila za to da Srbin postane počasni građanin.

“Siniša se istakao kao ljudsko biće prije nego kao trener i sportista. Izbor života koji je pokazao je primjeran u svakom pogledu. Mnogi su u njemu našli važan primjer humanosti i obnavljanja životne energije u svakodnevnom životu”, stoji u obrazloženju odluke.