Obezbjeđen plasman karijere: Međedović se plasirao u četvrtfinale turnira u Astani

29.09.2023. | 14:58

Hamad Međedović plasirao se u četvrtfinale turnira iz serije 250 u Astani, pošto je savladao 85. tenisera svijeta Aleksandra Ševčenka sa 6:4, 6:4.

Mladi Pazarac sada je obezbijedio 108. poziciju na rang listi, što mu je najbolji plasman u karijeri. U četvrtfinalu će se sastati sa Jiržijem Lehečkom, koji je pobijedio Gerasimova sa 6:2, 7:6 (7-3).

Već u prvom gemu je Međedović došao do dvije uzastopne brejk lopte, Ševčenko je obe spasao, ali je srpski teniser izborio i treću briljantnim riternom pod noge, da bi isto ponovio i na brejk lopti, poslije čega je forhend vinerom završio gem.

Hamad je izvrsno servirao i bez ikakvih problema je sačuvao stečenu prednost – u pet gemova na svoj servis do kraja seta, zbirno je izgubio tri poena. Kao i u prvom setu, Međedović u prvom gemu pravi brejk, drop šotom je stigao do brejk lopte, a onda je 22-godišnji Rus odservirao duplu grešku, piše “Sport klub”.

Izvukao se potom Hamad iz nevolje, kada je na 15-30 odigrao sjajan lob, da bi pri vođstvu 4:2 propustio dvije uzastopne brejk lopte da riješi meč.