Nurkić odigrao fenomenalnu partiju, pa žestoko prozvao NBA ligu i fanove: “Šta još mora da uradi?”

01.02.2024. | 11:03

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je fenomenalnu partiju u pobjedi Phoenix Sunsa protiv Brooklyn Netsa (136:120), a nakon utakmice pričao je o Kevinu Durantu i Devinu Bookeru i poručio da mu jedna stvar nikako nije jasna.

Sunsi su na gostovanju u New Yorku upsjeli da dođu do ubjedljive pobjede protiv Brooklyn Netsa, a posebno je sjajan bio Nurkić koji je odigrao jednu od najboljih partija otkako je stigao u Phoenix.

Posebno je impresivna saradnja koju bh. reprezentativac ima s Kevinom Durantom koji se sinoć vratio u Barclays Centar, te je usio da vodi Sunse do pobjede protiv svoje dojučerašnje ekipe.

Što se tiče Nurkića on je meč završio sa double-double učinkom jer je ubacio 28 poena i upisao 11 asistencija, a bh. centar uspio je da doda još i šest asistencija.

 

Nurkić je nakon utakmice poručio da je trener odlučio da ide dosta više akcija na njega ispod koša kako bi skinuli teret s Duranta koji je bio stalno udvojen, te je bh. košarkaš pokazao da se ekipa može osloniti na njega kada je to potrebno.

“Trener je odlučio da se vrati u moje dane iz Portlanda i više da dobijam loptu. Sretan sam što sam iskoristio priliku zahvaljujući saigračima. Konekcija s Kevinom? Htio sam zbog njega da dobijemo utakmicu protiv bivše ekipe, udvajali su ga gdje su god mogli i trudio sam se da mu pomognem i budem tu”, rekao je Nurkić.

Nakon toga Nurkić je priznao da mu uopšte nije jasno kako NBA liga i navijači ne spominju Duranta i Devina Bookera kao moguće kandidate za MVP nagradu jer igraju zaista odličnu sezonu.

“Iznenađen sam jer ne znam šta više Durant mora da uradili ili mi svi kao ekipa da mu daju zasluge za ono što radi cijele sezone. Nema ga u razgovorima oko MVP-a, ni njega ni Bookera. Nekad mi je smiješno da takve igrače ne spominju. On mi je saigrač i naravno da ga vidim tu, ali igrama je to pokazao da zaslužuje. Svaku noć gledam koliko jednostavno igra i kako to lagano izgleda kada on ima loptu”, dodao je bh. košarkaš.

Što se tiče Durenta on je i pored konstantnog udvajanja sinoć Netsima uspio da ubaci 33 poena, dok se Booker zaustavio na 22 poena.

Inače, Durant i Booker su u TOP 6 strijelaca NBA lige ove sezone, no za MVP nagradu ih niko i ne spominje što očito Nurkiću itekako smeta.