Novo svjetsko zlato za hrabru Srpkinju!

20.11.2021. | 15:53

Olimpijska šampionka u kategoriji 61 kilogram Jovana Preković, pripadnica Ministarstva odbrane i oružanih snaga Vojske Srbije i karatistkinja Karate kluba “Knjaz” iz Aranđelovca, odbranila je titulu prvaka svijeta osvojenu 2018. godine. Jovana je u finalnoj borbi pobijedila takmičarku iz Ukrajine Anitu Seroginu sa 2:1.

Ovom pobjedom Jovana je zaokružila godinu kao jedina neporažena takmičarka u kategoriji 61 kilogram.

Naime, na svim kvalifikacionim takmičenjima za OI, prvenstvu Evrope u Poreču, Olimpijskim igrama u Tokiju i konačno na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju, Jovana je sve svoje protivnice pobijedila i tako objedinila sve titule.

“Jako sam srećna, šta da vam kažem… Evropska sam, svjetska i olimpijska šampionka – ovo je godina za istoriju, za pamćenje. Nisam izgubila niti jedan meč i pokazala sam da sam najbolja na svijetu. Hvala svima koji su me podržavali, hvala mojoj državi. Živjela Srbija”, rekla je nakon finalne borbe Jovana Preković.

U fantastičnoj godini 25-godišnja Aranđelovčanka postala je i šampionka Evrope, a kruna sezone bile su Olimpijske igre u Tokiju, gdje je takođe osvojila najsjajnije odličje.

Jovana Preković i Roksanda Atanasov

“Ono što je Jovana danas pokazala je i što je pokazala tokom čitave ove 2021. godine je nešto što nikome nije uspelao. Osvojiti titulu prvaka Evrope, titulu olimpijskog šampiona i odbraniti titulu prvaka svijeta je podvig. Hvala svima, hvala našoj državi koja nam je tokom čitavog ovog perioda pružala nesebičnu podršku, hvala našim porodicama – ovo je medalja za naš narod. Živjela Srbija”, rekla je Roksanda Atanasov, trener Jovane Preković.

Srpski karatisti sutra imaju priliku za još jednu zlato, pošto se muški tim plasirao u finale.