Novo iznenađenje na EP: Slovačka šokirala Poljsku

14.06.2021. | 20:11

Fudbaleri Slovačke priredili su iznenađenje i pobijedili Poljsku 2:1 (1:0) na otvaranju E grupe Evropskog prvenstva.

Slovaci su u Sankt Peterburgu, kao autsajderi grupe, šokirali znatno iskusniju Poljsku i gurnuli je u “provaliju”.

Kao i svaka priča ima junaka i tragičara, a to su Milan Škrinijar, strijelac gola odluke, i na drugoj strani Gžegož Krihovijak koji je zaradio isključenje u trenutku kada je Poljska išla ka preokretu.

Sve se to dogodilo u rasponu od 62. do 69. minuta. Krihovijak je napravio glupost, olako dobio žuti karton i ostavio saigrače na cjedilu.

Slovačka, koja se od primljenog gola poslije 29. sekunde drugog poluvremena u režiji Karola Linetija do tada branila, se okuražila zbog igrača više i brzo ga materijalizovala.

Štoper Intera se najbolje snašao poslije jednog kornera i kroz “šumu nogu” donio drugu pobjedu za Slovačku u istoriji na EP.

Kako je za Slovake ušao u istoriju, tako je i na svim Evropskim prvenstvima.

A na nesreću za Poljsku neslavnu istoriju ispisao je golman Vojlek Ščešni.

Postigao je autogol tako što ga je lopta pogodila u leđa poslije odbitka od stative i minijature Roberta Maka, a time postao prvi golman koji je sam sebe matirao.

Ujedno, to je bio i najraniji gol ikada na kontinentalnim prvenstvima jer je golman Juventusa srušio Hrvata Igora Tudora za četiri minuta.

Poljaci su jako krenuli, po tri boda, ali ih je presekao Mak kada je nanizao dvojicu igrača i uz dosta sreće primorao Ščešneg na autogol.

Činilo se da će u naletu po izjednačenju uspjeti da preokrenu, ali je Krihovijak sve uprskao.

I doveo Poljsku na rub eliminacije jer sljedeći meč igraju sa Španijom u Sevilji…