“Novo ime” sjeda na klupu: Mančester Siti pronašao zamjenu za Gvardiolu

21.10.2023. | 15:49

Spominjalo se ime Roberta De Zerbija prethodnih sedmica na listi potencijalnih kandidata za klupu Real Madrida od predstojeće sezone.

Našao je svoje mjesto Italijan tik uz Ćabija Alonsa u licitacijama španskih medija, a koliko je njegov kvalitetan rad u Brajtonu cijenjen svjedoče i izjave ni manje ni više nego jednog Pepa Gvardiole.

Ima španski stručnjak važeći ugovor s Mančester Sitijem do ljeta 2025. godine, ali već sada zna koga bi preporučio ‘’građanima’’ za svog nasljednika, kada jednog dana napusti aktuelnog evropskog šampiona.

“To je sljedeći trener Mančester Sitija”, bila je prema engleskim medijima rečenica koju je Gvardiola izgovorio u neformalnom ćaskanju s grupom ljudi u blizini Etihada.

Impresionirao je De Zerbi trenerskim sposobnostima u prethodnih godinu dana, a osvajanje šestog mjesta s ‘’galebovima’’ u brutalnoj konkurenciji Premijer lige dovelo je nekadašnjeg stratega Beneventa, Sasuola, Šahtjora do statusa jednog od najperspektivnijih u Evropi. Ako bi Mančester Siti zadržao svoju fudbalsku filosofiju i u po odlasku Gvardiole, čine se da bi De Zerbi zaista bio idelna zamjena.

U nezvaničnim krugovima pominje se da bi još jedan stručnjak imao “amin” uprave Sitija, a to je Vensan Kompani. Naravno, još mnogo toga morao bi da pokaže kako sa sadašnjim klubom Barnlijem, tako i sa nekim narednim, kako bi mogao da dođe u situaciju da bude u ozbiljnim pričama za mjesto trenera tima s kojim je postigao najveće uspjehe u igračkoj karijeri.

Do tada Gvardiolu čeka još dosta posla u želji da poveća trofejnu riznicu na Etihadu. Trenutno je na brojci od 15 pehara u plavom dijelu Mančestera – pet puta Premijer liga, jedna Liga šampiona, dva FA kupa, četiriLiga kupa, dva Superkupa Engleske i jedan Superkup Evrope.