Novi udarac za Mamića: Dinamo od njega traži milione evra

05.12.2023. | 13:41

Dinamo je iznenada i neočekivano podnio imovinsko-pravni zahtjev na Županijskom sudu u Osijeku u odnosu na Zdravka Mamića i još petoricu optuženih da su nezakonito iz zagrebačkog kluba izvukli 19,1 miliona evra.

Gotovo šest godina nakon što je Izvršni odbor Dinama pod predsjedanjem Mirka Barišića donio odluku kako Dinamo nije oštećen radnjama Zdravka Mamića, klub se sada odlučio ipak aktivno uključiti u ovaj proces i tražiti odštetu tešku više od 21 miliona evra.

“Novi je to udarac za Zdravka Mamića, kojemu je barem do sada Dinamo bio saveznik u ovom procesu”, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, predsjednik kluba Mirko Barišić je prije mjesec dana svjedočio u ovom procesu na osječkom sudu, a tada je Mamićev advokat Filip Glavaš pročitao dijelove zapisnika sa sjednice IO kluba 13. Februara 2018. godine, na kojoj je Barišić upoznao članove IO o međusobnom odnosu između Dinama i Mamića, a vezano uz krivični postupak protiv Mamića i optužnicu da je svojim radnjama oštetio Dinamo. Tom prilikom naveo je niz primjera kako je Zdravko Mamić svojim novcem i mjenicama podmirivao obaveze koje je Dinamo imao prema igračima i trenerima.

“Bez Mamićeve žrtve nije bilo moguće spasiti Dinamo. To nije bila krađa, nego borba za opstojnost kluba, a ja sam svjedok toga. Mamića optužuju da je za sebe uzimao novac od Dinama, a zapravo je suprotno. On je davao svoj novac Dinamu”, kazao je Barišić prije pet godina, što su tada potvrdili i drugi članovi IO-a.

Tako je Miroslav Rožić rekao da je Mamić “puno više novca dao Dinamu, nego što mu je vraćeno, a u ovom slučaju je riječ o politički montiranom procesu.

“Ne samo da Dinamo nije oštećen, nego je egzistencijalno spašen tim računom”, rekao je on.

Zaključak te sjednice bio je kako “Zdravko Mamić nije oštetio GNK Dinamo, već je omogućio likvidnost poslovanja trošeći novac s Dinamovog računa u Klagenfurtu isključivo za podmirivanje ugovornih obaveza kluba. Dinamo nema nikakvih financijskih potraživanja prema Zdravku Mamiću.”

Gotovo šest godina poslije Dinamo ipak smatra da je oštećen Mamićevim radnjama.