Novi trener Borca uoči debija na klupi: Najbolji lijek za krizu su pobjede

Okrećemo novi list. Idemo u Prijedor po pozitivan rezultat sa Rudarom. Samo tako ćemo izaći iz ove situacije, kazao je Nemanja Miljanović koji je danas i zvanično predstavljen kao novi trener Fudbalskog kluba Borac.

Dosadašnji trener juniorac Borca na kormilu seniorskog tima zamijenio je Zorana Milinkovića, a sa banjalučki timom je dogovorio saradnju do kraja sezone.

Prvi i najvažniji zadatak biće stabilizacija ekipe i serija dobrih rezultata sa bijeg sa dna tabele. Borac nakon četiri utakmice nema nijednu pobjedu, dva puta je izvukao remi i isto toliko puta je poražen.

“Idemo po pobjedu. Energija u timu je prisutna uvjerio sam se u to nakon treninga. Nećemo gledati šta je bilo, okrećemo se ka naprijed. Borac je najbolja ekipa i šampion BiH. Moramo pružiti maksimum. Kriza? Najbolji lijek za nju su pobjede”, dodao je Miljanović kojem će u radu pomagati dugogodišnji kapiten i ljubimac navijača Borca Boris Raspudić.

I on ističe da u je u ovom trenutku bolje ne osvrtati se, nego fokusirati na naredne izazove.

“Svi ovdje želimo i imamo isti cilj a to su dobri rezultati i što bolji plasman Borca. Ako damo maksimum i riješimo se sujete, nema sumnje da ćemo izaćić iz ove situacije”, dodao je Raspudić.

Ostavite komentar: