Novi Srbin zvijezda Australije: To i očekujemo od Prijovića

22.05.2022. | 11:23

Ekipa Vestern Junajteda osnovana tek 2018. uspjela je da već ove godine dođe u situaciju da se bori za titulu šampiona Australije.

Najveće zasluge za taj uspjeh pripisuju se doskorašnjem srpskom reprezentativcu Aleksandru Prijoviću.

Korpulenti Srbin (visok 1.91 m) najprije je jedinim golom na revanš meču protiv Velington Finiksa (1:0) odveo Vestern Junajted u polufinale. A onda, u borbi za finale, nakon poraza u prvoj utakmici (0:1) u revanšu u gostima postigao je prva dva gola i zabilježio asistenciju za treći pogodak, nakon čega je Vestern Junajted eliminio gradskog rivala Meburn Viktori (0:1, 4:1).

Vestern Junajted će u velikom Grand finalu igrati protiv još jednog gradskog rivala i aktuelnog šampiona Australije – Melburn Sitija.

Aleksandar Prijović, sa 12 golova najbolji strijelac tima, ponovo će biti glavni adut zeleno-crnih, prenosi Sportklub.

„To je ono što smo i očekivali od Aleksa. Znamo da je on golgeter, znamo da ako pošaljemo prave lopte u prostor gdje se on nalazi, da će znati da ih iskoristi. Kod prvog gola je bila sjajna akcija, a i kod svih ostalih pogodaka je bila dobra igra“, zadovoljan je poslije meča bio trener Džon Aloizi, nekad i sam golgeter (bivši reprezentativac Australije).

Vester Junajted nije favorit u finalu protiv Sitija, ali ambicije ne manjkaju.

„Niko nije mogao ni da pretpostavi gde ćemo stići za samo tri godine, ali mi se ne zadovoljavamo ulaskom u Grand finale, želimo i da ga osvojimo“, poručio je trener Aloizi.

Prijović je na dobrom putu da naslijedi zemljaka Miloša Ninkovića, ne tako davno najboljeg igrača Australije u dresu Sidneja.

Ninković i Sidnej su prošle godine izgubili u Grand finalu od Melburn Sitija, pošto su prethodno dve godine zaredom bili šampioni (2019, 2020), ali su ove godine zauzeo tek osmo mjesto.