Novi šamar za francuski fudbal: Flaša u glavu i momentalni prekid utakmice VIDEO

21.11.2021. | 21:33

Posljednja utakmica 14. kola francuske Lige 1 između Liona i Marselja prekinuta je poslije dva minuta zbog novog divljanja huligana.

Naime, u trenucima kada je prva zvijezda gostiju Dimitri Paje želio da izvede korner, pogođen je direktno u glavu plastičnom flašom punom vode.

Bio je to jasan signal glavnog sudije Rudija Bukea i njegovog tima da utamica između Liona i Marselja momentalno bude prekinuta, te su igrači oba tima poslati u svlačionice.

Nema dileme da će biti finansijske kazne za Lion zbog ispada navijača, a za sada i dalje nije poznato da li će utakmica biti uopšte nestavljena. Posljednja informacija glasi da je policija ekspresno odradila svoj dio posla i da je izgrednik priveden.

Inače, ovo je već četvrti put da utakmice francuske Lige 1 budu prekidane zbog huliganskog ponašanja navijača, a drugi put da se Paje igrom slučaja nalazi u centru pažnje. Nereda je bilo i na meču Anže – Marselj, Monpelje – Marselj, Lil – Lans.

Bivši francuski reprezentativac se na utakmici Nica – Marselj na Alijanc rivijeri sukobio s navijačima Nice, te je utakmica prekinuta u 75. minutu pri vođstvu domaćina 1:0.

Predlagan je novi termin i to na neutralnoj lokaciji, s tim da utakmica počne od početka i da rezultat bude 0:0.

Nedavno su huligani prekinuli i utakmicu Sent Etjena i Anžea jer su tražili da Klod Puel, trener domaćih podnese ostavku. Tada je teren zasut dimnim bombama, zapaljen je i veliki broj baklji, pa je stadion u Parizu izgledao više na bojno polje nego na mjesto gdje se igra utakmica francuskog fudbalskog šampionata.