Novi problemi u ŽKK “Mladi Krajišnik”: Pepić i Talić optužuju Branu Čovičkovića

15.02.2021. | 16:48

Saznanje da se, i dalje, uz Branu Čovičkovića, vodi kao odgovorno lice u Ženskom košarkaškom klubu “Mladi Krajišnik” šokiralo je Sinišu Pepića iz Banjaluke.

Prije deset godina, Pepić je izabran za predsjednika Upravnog odbora ovog kluba, ali je ubrzo podnio podnio ostavku. Ipak, deceniju kasnije, ostao je zatečen viđenim u sudskom rješenju

“Ostao sam šokiran činjenicom da sam u sudski registar upisan mjesec dana nakon moje ostavke. Ostavku sam podnio krajem maja 2011. godine, a u sudski registar sam upisan 24. juna te iste godine. Koliko je sve bizarno, govori i činjenica, da 2018.godine nisam pozvan na obilježavanje 55 godina postojanja kluba. Iskreno, nije ni malo prijatan osjećaj da se, na osnovu sudskog registra, vodim kao odgovorno lice za klub koji je proteklih deset godina bio “živ organizam”. Stekle su se određene obaveze, kako prema Poreskoj upravi, tako i prema ostalim povjeriocima”, kaže Siniša Pepić, bivši predsednik UO ŽKK Mladi Krajišnik za ATV.

Brane Čovičković, generalni menadžer ŽKK “Mladi Krajišnik” po svim pravnim regulativama bio je dužan u roku od mjesec dana, da prijavi svaku promjenu unutar klupskog rukovodstva. To nije uradio skoro deset godina, iako je za to vrijeme klub mijenjao mnogo toga unutar svojih redova.

“Tačno je. To stoji još uvijek u sudskom registru i nismo nikada to mijenjali, niti je to neko od nas tražio”, kaže Brane Čovičković, generalni menadžer ŽKK Mladi Krajišnik.

Zato je Siniša Pepić odlučio da sve prijavi banjalučkom tužilaštvu jer, kako kaže, za to postoji mnoštvo razloga.

“Te dokumente neko je morao potpisati i neko je morao biti odgovaran za poslovanje kluba u proteklih deset godina, a po sudskom registru to sam ja. Međutim, svima je jasno da sam ostavku podnio mjesec dana prije upisa u sudski registar. Moram da zaštitim sebe i svoj dignitet i da se istraži šta se dešavalo u klubu u tih proteklih deset godina”, ističe Siniša Pepić, bivši predsednik UO ŽKK Mladi Krajišnik

Nepoštavanje zakonskih propisa, nagomilani dugovi sa svih strana, godinama blokiran klupski račun, govor mržnje i pregršt drugih ujdurmi samo su djelić dvodecenijskog radnog opusa generalnog menadžera Mladog Krajišnika, koji vedri i oblači banjalučkim klubom, tvrde njegovi oponenti. Nenad Talić, direktor Sportskog centra Borik za ATV tvrdi da se u ovom sportskom zdanju svako malo neko nađe na meti uvreda Brane Čovičkovića koje se nerijetko pretvore u poziv na fizički obračun.

Imaju (zaposleni u SC Borik, ostali sportski radnici prim.aut) sa dotičnim problema što se tiče nekih verbalnih uvreda, a čak je dolazilo i do fizičkih sukoba. Svakodnevno dobijam žalbe, kako od strane zaposlenih, tako i od ostalih sportskih klubova, koji imaju, da tako kažem, neke nepredviđene i nelagodne susrete sa predstavnikom tog kluba (ŽKK “Mladi Krajišnik, prim.aut), kaže Nenad Talić, direktor SC Borik.

Čovičković odgovara Taliću da jedini problem ima samo sa njim.

“Neka se nađe jedan zaposleni koji ima problem sa mnom, osim Nenada, pardon, Denisa Talića. Ni sa jednim jedinim zaposlenikom SC Borik nemam problem osim sa Talićem,” uvjerava Brane Čovičković, generalni menadžer ŽKK “Mladi Krajišnik”.

Oznake: Nenad Talić