Novi problemi u Barseloni: Serhio Kun Aguero možda više nikada neće igrati fudbal

12.11.2021. | 12:01

Ne mogu navijači Barselone čestito da proslave ni povratak klupske legende. Samo što je Ćavi preuzeo funkciju šefa stručnog štaba, počeo redizajn ekipe, na stadionu Nou Kamp zavaladala je dodatna zabrinutost. Serhio Kun Aguero možda više nikad neće igrati fudbal.

Informaciju je u etar plasirao Radio Katalunja, pozivajući se na rezultate dodatnih testova Argentinca poslije disajnih problema uočenih tokom nedavnog meča sa Alavesom. Tad je objavljeno da bivšeg člana Mančetser Sitija čekaju tri mjeseca pauze, da bi detaljna ispitivanja pokazala kako je problem sa srcem znatno drastičniji nego što se u prvi mah činilo.

Čak toliko veliki da bi moglo da se desi da mu ljekari zabrane dalje bavljenje fudbalom. Pod obrazloženjem da bi svako naredno pojavljivanje na terenu predstavljalo ogroman rizik. Naročito poslije smrti Davidea Astorija, nekadašnjeg kapitena Fjorentine, marta 2018.

Zasad su u klubu uzdržani, ne žele da prenagljuju sa zaključcima, mada Radio Katalunja ističe ogromnu zabrinutost povodom testova i dodaje da Kunovo tijelo nije više tako sigurno da može da izdrži napore profesionalnog fudbala na visokom nivou. Podsjetimo, u junu je proslavio 33. rođendan.

Nikad ranije u karijeri nije imao slične probleme, ali sad kad su uočeni…