Novi problem za Stankovića: Falčineli ne trenira zbog povrede

11.02.2021. | 13:47

Sedam dana uoči duela sa Milanom, najvažnijeg okršaja u prvoj polovini 2021. godine, situacija u taboru Crvene zvezde je daleko od idealne. Tačno je da je Aleksandar Katai dobio dozvolu za rad jačim intenzitetom, ali je već poznato da će pored kreativca iz Srbobrana, dvomeč protiv Rosonera propustiti Veljko Nikolić.

Mladi vezista je na treningu u srijedu povredio skočni zglob i tek danas, poslije dodatnih pregleda, biće poznata tačna dijagnoza. Na Marakani strahuju… Međutim, problem sa Nikolićem, koga bi trebalo da zamijeni Gelor Kanga, nije jedini koji mori šefa stručnog štaba Dejana Stankovića.

Nekoliko dana van stroja je i prvi napadač tima Dijego Falčineli. Italijan se na povredu požalio dan uoči gostovanja Novom Pazaru, otuda je šansu na proljećnoj premijeri dobio Milan Pavkov. Falčinelijeva povreda nije teška, radi se o blagim bolovima u primicaču, kao posljedici loših terena za trening u Srbiji. Posebno, poslije odličnih uslova kakve su crveno-bijeli imali tokom rada na turskom primorju.

Dijego Falčineli je prethodnih dana radio u teretani. Nije izlazio na teren sportskog centra u Staroj Pazovi, gdje crveno-bijeli obavljaju pripreme za gostovanje Radničkom u Nišu. Sve je izvjesnije da će napad srpskog šampiona na Čairu ponovo predvoditi Milan Pavkov, jer u redovima Crvene zvezde neće željeti bilo šta da rizikuju, prenosi Mozzartsport.

Bivši član Sasuola je jedan od ključnih pojedinaca sistema Dejana Stankovića. Visok nivo forme demonstrirao je i na pripremama u Beleku kada je postigao četiri gola i igrao dobro u kontinuitetu. Vjeruju svi da će biti maksimalno spreman za Milan, ali gledaće da ga poštede najvećih napora. Pored Falčinelija još nekoliko igrača Crvene zvezde se žali na bolove u tetivama ili primicaču. Jasno je da je po sredni nuspojava lošeg stanja travnatih podloga u Srbiji tokom februara. Otuda su na Marakani riješili da ove sedmice treniraju u Staroj Pazovi, gdje je teren u nešto boljem stanju nego u Ljutice Bogdana.

Crveno-bijeli će poslije treninga u petak krenuti put Niša. Očekuje se da Dejan Stanković protiv Radničkog isproba određene taktičke varijante za duel protiv Milana. Možda će čak i otkriti hoće li Rosonerima suprotstaviti formaciju sa trojicom štopera. Ulogu mladog Nikolića trebalo bi da preuzme Gelor Kanga.