Novi problem za Kokoškova: Bogdanović ne stiže na kvalifikacije za Olimpijske igre

21.06.2021. | 16:52

Košarkaši Atlante uspjeli su da savladaju Filadelfiju usred Vels Fargo Centra u majstorici polufinala Istočne konferencije i zakažu bar još četiri utakmice s Milvoki Baksima, a to ujedno znači da Bogdan Bogdanović neće moći da stigne na predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre.

Prema planu i programu finale Istoka kreće u noći između srijede i četvrtka od 02.30. Isti termin određen je za sve preostale utakmice u seriji. Drugi meč je zakazan za 26. jun, treći dva dana kasnije, dok se četvrti susret igra 30. juna ili dan pošto kvalifikacije za Olimpijske igre u Beogradu počnu. Dalje, eventualni peti, šesti i sedmi okršaj bili bi po rasporedu 2, 4. i 6. jula.

Sve i da se finale Istoka završi u četiri utakmice, a Atlanta ispadne, Bogdanović ne stiže. Srbija prvu utakmicu na turniru igra 29. juna protiv Dominikanske Republike od 20.15, dok je za sljedeći dan u istom terminu zakazan duel protiv Filipina. Eventualno polufinale i finale po planu je za 3. i 4. jul. Istovremeno, ni selektor Italije Romeo Saketi ne može da računa na Bogdanovićevog saigrača iz Atlante Danila Galinarija zbog istog razloga.

Sada ostaje da se vidi kakvo je zdravstveno stanje Bogdana Bogdanovića. On je sedmi duel sa Filadelfijom odigrao vidno rovit, za 21 minut ubacio je samo pet poena (2/8 iz igre, 0/4 za tri). On je uoči majstorice išao na terapiju kako bi sanirao povredu koljena, za koju je trener Hoksa Nejt Mekmilan rekao da nije povezana sa avulzionim prelomom (kada tetivni ili ligamentarni pripoj otrgne dio kosti usljed neke jake sile prim. aut) kosti koljena iste, desne noge.

Nije i dalje poznato kakav je tačno njegov problem s koljenom, ali na kraju najvažnije je samo da bude zdrav. Zbog finala Istoka, eventualne serije za šampionski prsten, a onda i Olimpijskih igara, pod uslovom da Srbija obezbjedi plasman u Beogradu.