Novi preokret Orlova: Srbija savlada Iran u Ligi nacija

10.06.2021. | 13:10

Odbojkaši Srbije postali su specijalisti za preokrete. Trikolori su prošle nedjelje pali posle pet setova, a sad je Iran vodio sa 1:0 i 2:1 u setovima, ali Orlovi su uspjeli i to da okrenu i osvoje dva boda protiv Iranaca – 3:2 (21:25, 25:15, 26:28, 25:22, 15:7), koji su do ovog meča imali pet vezanih pobjeda u trećem izdanju Lige nacija za odbojkaše u italijanskom Riminiju.

Ovim trijumfom, evropski šampion je povećao šansu da se poslije 15 kola nađe u prvih četiri četiri koji nastavljau bitku za trofej u takmičenju pod pokroviteljstvom FIVB-a. Čovjek odluke bio je iskusni srpski srednji bloker Marko Podršačanin. Srpski kapiten je bio fantastičan, imao je čak devet blokova, od toga četiri u četvrtom setu, kada je bio čovjek preokreta. Dao je energiju saigračima koji su kao u transu odigrali odlučujući set. Podršačnin je odigrao jubilakrni 300. meč u dresu reprezentacije Srbije.
Srbija će u petak (18.00) igrati protiv SAD-a koji imaju već četiri poraza, a igraće bez tehničara Majka Kristensona.

Srbija hita ka polufinalu jer u nastavku takmičenja šampiona Starog kontinenta čeka lakši rivali – Australija, Kanada, Bugarska…