Novi preokret: Mijailović ostaje predsjednik JSD Partizan

22.06.2023. | 16:25

Kao bomba je odjeknula vijest da je odlukom suda predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović smijenjen sa mjesta predsjednika JSD Partizan, nakon što je usvojena žalba predstavnika fudbalskog kluba koji je pokušao da obori izbor novog rukovodstva crno-bijele porodice.

Sud je donio prvostepenu odluku na koju postoji pravo žalbe koje će rukovodstvo predvođeno Mijailovićem iskoristiti.

Kako se navodi, odlukom suda je samno djelimično usvojen zahtjev fudalskog kluba, a ključan detalj je da je njom osporena izborna sjednica održana 13. septembra prošle godine.

Ipak, sjednica kojom je aktuelno rukovodstvo konstituisano je odražana 17. marta ove godine i nakon nje je novi predsjednik registrovan u APR-u. Tog dana je na ponovljenim izborima potvrđen izbor Ostoje Mijailovića, pa se samim tim i odluka suda ne odnosi na konačan izbor zbog čega će se novo rukovodstvo i žaliti.

Takođe, dodaje se i da je fudbalski klub istupio iz sportskog društva, pa se postavlja pitanje njegovog osnova za tužbu.

Takođe, navodi se i da novoizabrano rukovodstvo nije dobilo nikakvu odluku na svoju adresu i da će se o presudi tek tada izjašnjavati, piše Nova.rs.